ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


modificarea orelor de munca in cartea de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Lucrez int-o firma de aproape 9 ani de zile ,cu 8 ore pe cartea de munca ,dupa un timp mi s-a modificat contractul cu 4 ore, am acceptat pentru ca aveam salariul mare. Acum 2 zile ni s-a comunicat ca ni se va lua 20 la suta din salariu pe motiv ca nu sunt vanzari, tot azi mi s-a adus la cunostinta pe o foaie de A4 cu mentiunea desfacerii contractului de munca de 4 ore la un contract pe 2 ore incepand cu ziua de maine 22 august. Am refuzat semnarea actului, gandindu-ma ca nu este legal.

Managerul scriind pe foiae ca am refuzat semnarea in prezenta unei colege mentionand numele acesteia pe foaia respectiva. Intrebarea este daca este legal ce mi-a facut? Eu de maine ar trebui sa lucrez 2 ore.

Multumesc!


Adaugata in: Contract de munca
Crina Matei
 User  Crina Matei
a intrebat la 21 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2013
Nu, nu este legala desfacerea CIM cu scopul inlocuirii lui cu unul cu o norma de lucru mai mica. Norma de modifica numai cu acordul salariatului.

Totodata, acea reducere de care mentionati trebuie sa aiba la baza un act aditional, altfel nu este legala. Daca nu sunt vanzari, el poate recurge la masura intreriperii temporare a activiatii si plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza, dupa o consultare prealabila cu Adunarea Generala a Asociatilor si o decizie comunca a acestora. Este o perioada de suspendare in baza unei decizii unilaterale, toate aceste conditii fiind stipulate in Codul muncii republicat.

Daca ajungeti sa fiti fortata sa lucrati o norma mai mica decat cea din contract si sa primit salariul diminuat fara sa fi semnat act aditional sau fara o decizie asa cum am subliniat mai sus, depuneti o sesizare la ITM cat mai repede si cereti un control la fata locului. Punctati-le care sunt problemele aparute si ce drepturi vi se incalca.

Alte intrebari despre Contract de munca