ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nu se mai gaseste angajatul in baza de date


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sotia mea a lucrat cu fractiune de norma (2 h/zi) la o SC inainte sa intre in CIC. La revenire Societatea schimbase contabila iar noua contabila sustine ca nu gaseste nici un document cum ca ar fi angajatul lor. A avut contractul de munca suspendat pana pe 15 mai 2013 dupa care situatia ei a ramas in aer. Sotia s-a angajat intre timp in alta parte. Ce i se poate intampla dat fiind faptul ca nu a depus cerere de demisie si nici un astfel de act. Care e statutul ei acum, se considera incetat de drept sau e activ contractul? Multumesc !

Klaus Klaus
 User  Klaus Klaus
a intrebat la 04 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului klaus klaus la 05 Sep. 2013
Ar trebui sa depuna o cerere pentru reluarea activiatii dupa finalizarea CIC, apoi sa depuna cerere de demise sau sa incerce o incetare cu acordul partilor. Dar tineti cont ca in ambele situatii pierde dreptul la somaj iar acordul partilor poate fi refuzat de angajator, caz in care ii ramane varianta demisiei cu preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Klaus Klaus
 User Klaus Klaus
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2013
Sotia mea nu isi mai doreste acel oc de munca. Ce poate face pentru a nu mai fi angajata acolo? Contractul se activeaza automat sau trebuiesc faceute demersuri din partea angajatorului? Multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Sep. 2013
Daca a avut contract de munca pe perioada determinata atunci este posibil ca acesta sa fi expirat de drept pe parcursul CIC, este legal sa se intample asa. Dar numai daca vorbim de un CIM pe perioada determinata. Daca nu atunci ceva nu este in regula. Cat timp sotia dvs detine un contract semnat de amebele parti si o decizie de suspendare ca urmare a intrarii in CIC, poate solicita un refuz scris al angajatorului, trecut pe cererea ei de reluare a activiatii, ca sa poata ataca in instata angajatorului. Totodata, ar fi bine sa solicite un control al ITM ca se clarifice situatia.

Cat timp ea nu a depus solictiare de incetare si nici firma nu a facut demersuri in acest sens, nefiind vorba nici de o incetare de drept, ea este in continuare salariatul firmei. Poate afla care este statusul ei actual in Revisal direct de la ITM, poate solicita informatia la ghiseul lor. Dar trebuie sa mearga la ITM in raza caruia isi desfasoara activitatea angajatorul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024