ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obtinera de venituri in cadrul concediului copil cu handicap 3-7 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,as vrea sa va intreb daca eu in acest moment beneficiez de concediu crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani si primesc suma de 450 lei,pot sa imi deschid o firma individuala cu 2 angajati ,eu fiind administrator fara ca sa imi afecteze acest concediu si sa mai pot beneficia de aceasta idemnizatie?mentionez ca are gradul usor,sau ma pot angaja cu 4 ore?ideea este ca nu vreau sa pierd aceasta indemnizatie,ce trebuie sa fac? va multumesc

Corobea Mary
 User  Corobea Mary
a intrebat la 01 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Corobea Mary la 09 Sep. 2015
Eu cred ca nu, dar cel mai bine solicitati lamuriri la Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala.
Legea 126/2014
ART. I

OrdonanÅ£a de urgenÅ£Ä?? a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul Å??i indemnizaÅ£ia lunarÄ?? pentru creÅ??terea copiilor, publicatÄ?? în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 830 din 10 decembrie 2010, aprobatÄ?? cu modificÄ??ri prin Legea nr. 132/2011, cu modificÄ??rile Å??i completÄ??rile ulterioare, se modificÄ?? dupÄ?? cum urmeazÄ??:

1. La articolul 16, alineatul (3) va avea urmÄ??torul cuprins:

"(3) Prin excepÅ£ie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaÅ£iei pentru creÅ??terea copilului nu se suspendÄ?? în cazul în care persoana îndreptÄ??Å£itÄ?? se aflÄ?? în una sau mai multe dintre urmÄ??toarele situaÅ£ii:

a) primeÅ??te diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncÄ?? sau a contractului individual de muncÄ??, acordate în perioada concediului pentru creÅ??terea copilului, altele decât cele rezultate din desfÄ??Å??urarea efectivÄ?? a unei activitÄ??Å£i în perioada de concediu;

b) primeÅ??te indemnizaÅ£ii în calitate de consilier local sau judeÅ£ean, indiferent de nivelul acestora;

c) realizeazÄ?? venituri supuse impozitului, prin desfÄ??Å??urarea efectivÄ?? a unei activitÄ??Å£i în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic."
OUG 111/2010
Art. 16
(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:
a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti;
b) beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea incredintarii copilului spre adoptie;
d) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea mentinerii masurii de plasament;
e) beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla in arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile;
f) copilul este abandonat ori este internat intr-o institutie de ocrotire publica sau privata;
g) beneficiarul a decedat;
h) in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12;
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
j) se constata ca timp de 3 luni consecutive se inregistreaza mandate postale returnate.
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Corobea Mary
 User Corobea Mary
a raspuns userului Corobea Mary la 07 Sep. 2015
vreau si eu un raspuns urgent va rog frumos
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Corobea Mary
 User Corobea Mary
a raspuns userului adriana iancu la 04 Sep. 2015
deci raspunsul este ca NU pot nici sa imi deschid o firma ca administrator,?daca firma este doar pe numela meu fara ca eu sa fiu angajata acolo , tot se intrerupe concediul? multumesc frumos
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Corobea Mary la 03 Sep. 2015
Legea 126/2014, modifica art 16 alin 3- concediu crestere copil pana la 1 an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Corobea Mary
 User Corobea Mary
a raspuns userului adriana iancu la 02 Sep. 2015
asta era pana anul trecut cand a aparut legea 126/2014 care prevede -Parintii aflati in concediul pentru crestere copil pot realiza venituri impozabile fara suspendarea indemnizatiei, in limita unui plafon anual conform legii 126/2014. Acest act normativ modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului 111/2010 privind indemnizatia lunara si concediul pentru crestere copil si n a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 700/2014 si se aplica din 27 septembrie 2014.
Plafonul pentru venituri supuse impozitului in cazul persoanelor aflate in concediul pentru crestere copil este de 6 ISR (3000 lei in prezent), venituri realizate intr-un an calendaristic.
adica eu ca firma sa am un venit de 250 lei pe luna? aici nu inteleg
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Sep. 2015
OUG 111/2010
Art 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii fireÅ??ti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:
a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);
b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru creÅ??terea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data naÅ??terii copilului;
c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) Å??i b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) Å??i (6).
(2) Pe perioada concediului prevazut la alin. (1) se acorda o indemnizatie lunara la nivelul de 0,9 ISR
(4) In situatia persoanelor indreptatite care realizeaza venituri profesionale din activitati independente sau agricole Å??i care nu lucreaza in baza unui contract individual de munca, concediul reprezinta intreruperea activitatii in perioada de pana la implinirea de catre copilul cu handicap a varstei de 7 ani.
Art 37
(2) Drepturile prevazute la art. 31 se suspenda incepând cu ziua urmatoare celei in care persoana indreptaţita realizeaza venituri supuse impozitului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024