ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

perioada de proba CIM perioada nedeterminata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un salariat a fost angajat pe perioada determinata de o luna, avand perioada de proba 5 zile lucratoare si i s-a facut modificare din durata determinata in durata nedeterminata printr-un act aditional, acum mai trebuie sa fie in perioada de proba?
Ar fi trebuit scris pe actul aditional si faptul ca durata de proba este de 60 zile calendaristice, adica 90 zile calendaristice - 30 zile calendaristice (perioada lucrata)?

Angajatul a fost in somaj, care s-a suspendat la angajarea pe perioada determinata. In momentul de fata, dat fiind faptul ca este angajat pe perioada nedeterminata, nu mai are dreptul la perioada de somaj care i se mai cuvenea. Mai trebuie anuntat AJOFM de catre angajator, atata timp cat a fost anuntat la angajarea pe perioada determinata? Dar angajatul trebuie sa mai anunte AJOFM despre faptul ca acum e angajat pe perioada nedeterminata si i s-a anulata dreptul la somaj?
Multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Patricia Negru
 User  Patricia Negru
a intrebat la 13 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Patricia Negru
 User Patricia Negru
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Iun. 2014
Va multumesc mult pentru ajutor!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2014
Nu, nu trebuie sa fie in perioada de proba in continuare si nici nu se trece asa ceva in actul aditional. Singura perioada de proba din contract ramane cea initiala. Doar in cazul debutului pe o noua functie in baza aceluiasi contract se poate pune problema unei noi perioade de proba, altfel nu.

Nu, nu trebuie anuntat AJOFM ca nu aveti ce sa anuntati. Nu este un post devenit vacant si apoi ocupat ca sa fie nevoie sa ii informati. Nici angajatul nu are ce sa anunte la AJOFM. Ei vor vedea ce s-a operat in Revisal si in functie de asta vor decide incetarea platii.

Este bine sa stie ca nu are dreptul nici la cei 30% din valoarea indemnizatiei de somaj, ca urmare a modificarii durate in nedeterminat.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu G Stancu alexei delimart violeta Georgescu adriana iancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024