ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plecare de la locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as vrea sa va intreb daca pot parasi locul de munca fara sa spun cuiva in conditiile in care am incheiat un contract de munca. Mentionez ca trebuie sa plec urgent din tara; cum as putea sa plec, le-am spus sefilor mei dar au spus ca trebuie sa astept pana gasesc ei alt angajat, deci ce ar fi de facut!? Multumesc mult. Astept un raspuns, va rog mult de tot !

Adaugata in: Contract de munca
Ani Lorena
 User  Ani Lorena
a intrebat la 05 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2012
Puteti solicita incetarea prin acordul partilor, in temeiul art. 55 litera b din Codul muncii republicat. Daca angajatorul nu accepta incetarea cu acordul partilor, va puteti da demisia cu respectarea preavizului contractual. Nu puteti pleca pur si simplu, lasand angajatorul "in aer". In plus, absenta nemotivata de la locul de munca reprezinta abatere disciplinara si se soldeaza cu cercetare disciplinara ca urmare a constatarii savarsirii acestei abateri. In adeverinta de vechime, cand veti avea nevoie de ea, va aparea motivul incetarii iar la o viitoare angajare in tara, daca veti dori sa o faceti, s-ar putea sa nu cantareasca bine. Cel mai bine ar fi sa incetati contractul de munca prin demisie sau acordul partilor.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024