ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot reveni din cic la post?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,am lucrat in invatamant pe perioada determinata,timp de 5 ani.in fiecare an se incheia un contract pe durata a 12 luni.in noiembrie 2012am incheiat ultimul contract pe durata a 10 luni(pana pe 31 august 2013).intre timp am intrat in cic pentru 2 ani cu decizie de suspendare a postului pana in 29 aprilie 2015.acum ce pot face?la scoala mi s-a spus ca mi-a expirat contractul in august 2013 si nu ma pot primi.e corect asa?dar cu decizia de suspendare a postului nu se suspenda si expirarea contractului? pot depune hartiile pentru somaj?multumesc!

Geanina Popovici
 User  Geanina Popovici
a intrebat la 17 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2015
Contractul individual de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
Codul muncii
Art. 49 (6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Veti avea dreptul la somaj, deoarece concediul de crestere copil reprezinta stagiu de cotizare pentru somaj conform OUG 111.2010,
Art.22:
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca,cumodificarile si completarile ulterioare.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024