ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


daca in CIM perioada preavizului in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice nu pot pleca mai repede?

Adaugata in: Contract de munca
Elena Moroianu
 User  Elena Moroianu
a intrebat la 26 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2013
In primul rand preavizul nu este corect in contractul dvs de munca, el trebuie sa corespunda prevederilor legale actuale, si anume sa fie precizat in zile lucratoare si nu calendaristice, maximul acordat in cazul demisiei pentru pozitii de executie fiind de 20 de zile lucratoare si de 45 de zile lucratoare pentru cele de conducere. In cazul dvs se completeaza cu prevederile din Codul muncii, dar ar fi trebuit sa exciste un act aditional dupa modificarea cadrului legislativ mentionat.

Daca va aflati in timpul sau la finalul perioadei de proba puteti pleca printr-o notificare scrisa, fara preaviz si fara motivare ei. Temeiul legal este art. 31 alin. (3) din Codul muncii republicat. Daca ati trecut de perioada de proba si doriti sa incetati contractul, puteti, pe de o parte, puteti solicita incetarea cu acordul partilor in temeiul art. 55 litera b din Codul muncii republicat, insa angajatorul nu este obligat sa aprobe o astfel de cerere. In cazul in care este de acord, incetarea are loc fara preaviz. Pe de alta parte, puteti inceta prin demisie caz in care trebuie sa respectati previzul legal, daca anajatorul si-a respectat obligatiile contractuale (in caz contrar, puteti face uz de art. 81 alin. (8) din Codul muncii) si daca nu renunta el partial sau total la perioada de preaviz stabilita cf. art. 81 alin (7) din Cod. Vedeti in care situatie va incadrati cel mai bine.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024