ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Preluare prin restructurare a unui salariat aflat in CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ne aflam in urmatoarea situatie:
Suntem o institutie de stat proaspat reorganizata - ne-am schimbat denumirea, structura, cod CIF, tot - practic o luam de la zero vechea structura a fost radiata in momentul cand am luat noul CIF.
Am preluat prin concurs o parte din personalul de la vechea structura.
La vechea structura, in momentul preluarii avem un angajat cu contract suspendat pentru concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani, conf art. 51 alin 1 lit a din legea 53/2003 - Codul Muncii.
Conform Legii nu avem voie sa ii incetam contractul, deci suntem obligati sa o preluam pe noua structura.
Problema este ca daca o preluam ar trebui sa ii facem CIM, dar atata timp cat este suspendata, nu avem voie sa ii facem contract.
Ne-a venit adresa de la Ministerul Muncii ca nu avem voie sa o concediem, dar cum sa o preluam daca contractul pe veche structura este suspendat?
In plus, acum la sfarsitul lunii februarie i se termina CCC, dar vine "sa prelungeasca suspendarea"intrucat intre timp s-a nascut al doilea copil pentru care vrea binenteles CCC.
Eu ce suspend ??? Contract nu am voie sa ii fac, obligati suntem sa o preluam. Cum sa o preluam daca nu avem voie sa ii facem contract?
Nu mai zic ca in REVISAL, ca sa apara in baza de date a noii structuri trebuie sa ii dau nr de contract pe care mai apoi trebuie sa il suspend, ca nu avem voie sa o chemam la munca.
PE DEASUPRA, atata timp cat am preluat-o suspendata, pe postul acela vacant am angajat o pers. cu CIM pe perioada determinata pe care dorim sa o mentinem pe post pana la terminarea celui de-al 2 lea CCC.
CUM SA PROCEDAM ca sa fie in conformitate cu legea?
Am intrebat la ITM juristi, si ei se balbaie.
SPER SA MA FI FACUT INTELEASA! :

Iuliana Popescu
 User  Iuliana Popescu
a intrebat la 03 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Structura a fost radiata insa nu si institutia, cel putin asa inteleg din relatarea dvs. Daca gresesc, corectati-ma. Dat fiind faptul ca pe postul respectivei salariate exista un alt angajat temporar, cu scopul de a inlocui titularul postului, acest lucru reflecta ca postul in cauza nu a fost desfiintat, ceea ce inseamna ca salariata nu poate fi concediata, ea putand reveni pe postul ei la cerere. Contractul ei poate fi modificat prin act aditional, in momentul in care revine din primul CIC. Ii puteti opera incetarea perioadei de suspendare pentru primul CIC si al doilea CIC sa il introduceti ca o noua perioada de suspendare. La incetarea primului CIC ii puteti intocmi act aditional cu noile date ale companiei.

In situatia in care insa angajatorul a fost dizolvat, fiind infiintata o noua insitutie, atunci se poate aplica art. 60 alin. 2 din Codul Muncii.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Predescu Ana
 User Predescu Ana
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Nu stiu daca e bine ceea ce spun, dar Codul Muncii prevede la art. 60 2:

Art. 60
1 Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d pe durata concediului de maternitate;
e pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
h pe durata efectuarii concediului de odihna.
2 Prevederile alin. 1 nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Daca a fost reorganizare judiciara sau dizolvare sau ce a fost, ma gandesc ca ar trebui incetat CIM-ul in aceste conditii.

Alte intrebari despre Contract de munca