ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Unui salariat, fost angajat cu CIM pe perioada nedeterminata (pana in momentul cand a iesit la pensie pentru limita de varsta in aprilie 2010 - decizia de pensie a venit in iulie 2010) nu i s-a desfacut CIM, dar i s-a incheiat act aditional la CIM prima data pana in 2012, dupa care i s-a prelungit cu un alt act aditional pana in 2013. Mai poate continua activitatea dupa 2013 si daca mai poate continua cum: cu un alt act adiţional (pe ce perioada) sau cu un nou CIM (pe ce perioada)?
Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Doina Canta
 User  Doina Canta
a intrebat la 12 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Din pacate nu vorbim de un contract nul, ci de un act aditional, de fapt mai mult, incheiate la un contract inexistent, un contract care a incetat oricum de drept, dvs avand obligatia sa constatati aceasta incetare prin decizie iar continuare activitatii ar fi trebuit sa aiba in loc prin incheierea unui nou contract de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2012
Verificati ce informatii aveti in REVISAL. Un CIM incheiat pe perioada nedeterminata nu se poate prelungi, ar fi o aberatie. Practic salariatul a desfasurat activitatea in baza aceluiasi contract avut inainte de pensionare. Pentru ca nu l-ati incetat la timp, CIM a devenit nelegal, motiv pentru care trebuie sa-l incetati cu articolul mentionat in raspunsul anterior.
Va rog sa veniti cu informatii despre inregistrarile in REVISAL, sa puneti de acord dosarul salariatului cu ce ati transmis la ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2012
Ati perseverat in erori cu speta dvs. Pot sa va spun ca actele aditionale sunt nule. Ati prelungit un contract incheiat pe perioada nedeterminata care nu a incetat la timp. Eroare. Constatati nulitatea contractului, incetati CIM cu art. 56 al. 1 litera d, asa cum v-am sugerat si redeschideti alt contract de munca pe perioada determinata. Ce a fost, a fost, reparati greseala ca de fapt acest lucru il doriti. Da, puteti sa incheiati CIM pe 36 de luni daca doriti.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2012
Nu inteleg. Daca salariatul a fost angajat pe perioada nedeterminata iar in momentul venirii deciziei de pensie pt limita de varsta nu i s-a desfacut contractul, el continuandu-si activitatea in baza aceluiasi CIM, ce act aditional i s-a mai incheiat? Fiti mai explicita va rog...

Pensionarii pot cumula pensia cu salariul (aici se incadreaza pensiile pt limita de varsta si cele de invaliditate gr. 3).
Pensionarii pot fi incadrati pe perioada determinata conform art. 83 lit. g din Codul Muncii (angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul) respectand art. 84 alin. (1) din Codul Muncii (contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni).

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Viviana Serni Marius Ion George Andreescu Radu Anton G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024