ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire contract.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am contract pe perioada determinata pana la data de 31.12.2012 data la care fac 2 ani de munca la locul actual, acum ar fi a 3-a prelungire.
Am ramas insarcinata, am 6 saptamani, si din cauza sarcinii nu pot sa merg la servici sunt in concediu medical cu risc de sarcina.
Doresc sa aflu daca mi se va mai prelungi contractul sau voi fi data afara si daca nu mi se va mai prelungi contractul pe perioada cat sunt insarcinata beneficiez de vreo subventie?
Va multumesc!

Georgiana Georgescu
 User  Georgiana Georgescu
a intrebat la 18 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
Contractul dumneavoastra de munca, conform legii, inceteaza de drept pe perioada concediului prin expirarea termenului contractual. Nu este vorba de "dat afara" (concediere). Angajatorul nu are obligatia de a va prelungi contractul de munca sau de a va incheia un nou CIM pe perioada determinata / nedeterminata. Este optiunea lui, in ultima instanta, daca va continua sau nu raportul de munca.

Art. 49 - Codul muncii republicat
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Dupa incetarea contractului de munca va inceta si concediul de risc maternal, acesta fiind acordat de catre angajator in scopul protejarii sanatatii salariatei insarcinate, cat si a fatului. Puteti, daca aveti indeplinitia conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24, sa intrati in somaj dupa incetarea CIM. Din somaj puteti apoi intra in concediu de maternitate si ulterior in crestere copil, iar perioada de somaj se va suspenda. Veti avea astfel asigurate cele 12 luni solicitate prin OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru acordarea concediului si indemnizatiei lunare pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024