ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat caruia i-am facut contract de munca pe perioada determinata pe 3 luni. Dupa expirarea celor 3 luni, de cate ori am voie sa prelungesc contractul de munca? Multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 17 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Dupa expirarea contractului pe perioada determinata acesta poate fi prelungit in situatii de exceptie in care proiectul sau lucrarea se prelungeste.

Art. 82
3 Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Daca nu se aplica o astfel de exceptie, atunci faceti prelungirea CIM cel tarziu in ultima zi lucratoare a contractului conform termenului negociat in cuprinsul lui. In interiorul perioadei de 36 de luni contractul incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit ori de cate ori aveti nevoie.

Puteti intocmi si un nou contract de munca pe perioada determinata insa nu scapati din vedere ca odata cu expirarea contractului pe perioada determinata, intrati sub incidenta art 82 alin 5 din codul muncii daca incheiati un nou CIM pe perioada determinata.

Art. 82
5 Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024