ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire contract de munca pe perioada determinata profesori


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Profesorilor care au CIM pe perioada determinata in cazul in care isi continua activitatea in cadrul aceleiasi unitati de invatamant i se prelungeste CIM prin intocmirea unui act aditional sau se incheie vechiul contract si se intocmeste altul nou pe perioada determinata?

In cazul profesorilor care au pe langa norma de baza si orele la PLATA CU ORA cum se procedeaza ca sa se inregistreze in REVISAL se intocmeste un CIM separat?; daca da atunci la salariul brut ce scriem avand in vedere ca nr. acestor ore difera de la o luna la alta? Va rog sa-mi raspundeti ca de la ITM DB mi s-a spus ca se intocmeste CM dar cum pt ca nu exista un sal brut aceste ore calculandu-se printr-un mod de calcul pe ora si orele difera ca nr. de la o luna la alta sau chiar i se pot lua angajatului cand situatia o impune pt ca ele sunt in afara normei de baza; va rog sa ne lamuriti ca nu stim cum sa procedam?

Adaugata in: Contract de munca
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 14 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Depinde de context. Daca CIM incheiat pe perioada determinata a expirat iar profesorul revine in unitate, se incheie un CIM nou, insa daca nu a intervenit expirarea lui se poate prelungi in interiorul celor 36 de luni prevazute de Codul muncii republicat pentru incheierea contractelor de munca pe perioada determinata. Daca intre cele doua contracte exista o pauza de pana la 3 luni, vorbim de contracte de munca succesiv, caz in care puteti incheia maxim 3, pentru fiecare dintre ele durata maxima fiind de 12 luni.

Pentru profesorii care lucreaza in regim de plata orara se intocmeste un nou CIM si se opereaza in Revisal ca orice alt contract de munca. La salariu calculati cate ore ar lucra in medie, lunar, acel profesor si in functie de salariul pe care il acordati pentru o ora lucrata, faceti suma finala si treceti in contract sub forma salariului lunar. In pontaj apare cate ore lucreaza lunar acel salariat. Pe stat apare salariul realizat de profesor in functie de orele lucrate, acela va evidentia variatiile lunare salariale.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024