ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire contract perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Avem o persoana angajata cu contract de munca pe perioada determinata: 20.10.2013/30.11.2013( sarbatoare legala). Dorim sa prelungim perioada contractuala cu doua saptamani, mai precis pana pe 14 decembrie (ultima zi). As dori sa stiu cand pregatesc actul aditional de prelungire a contractului si cand trebuie inregistrata modificarea in Revisal. In ziua incetarii contractului sau in termen de 20 de zile?
Va multumesc.

Victoria Georgescu
 User  Victoria Georgescu
a intrebat la 21 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Victoria Georgescu la 25 Nov. 2013
Contractul inca nu a expirat, deci nu va intereseaza acest articol acum. Faceti uz de art. 82 (3) doar in situatia prevazuta in cuprinsul lui, daca actul aditional este incheiat dupa expierarea CIM si pentru o perioada limitata de timp, o sigura prelungire de acest tip. In actul aditional treceti doar modificarea duratei CIM, pana la ce data il prelungiti, iar ca articole din lege mentionati doar art. 17 si 41 din Cod, in baza carora poate fi modificata durata contractului.

In Revisal treceti situatiile exceptionale de incetare, printre care se numara si art. 83 h. Puteti sa faceti uz de acest articol daca este cazul dvs, dar daca nu aveti situatii expres impuse de lege pentru prelungirea CIM sau nu este vorba de un proiect / lucrate ce se va incheia la data de 14 decembrie, iarasi, nu este obligatoriu sa il mentionatei.

Ca sa fie lucrurile si mai clare, va redau un model de act aditional pentru acest tip de modificare:


ACT ADITIONAL Nr. ??./data.............
La contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr ................./............................in registrul general de evidenta a salariatilor.

Incheiat azi, ......................, intre:

Angajator ? persoana juridica S.C. .......................S.R.L. cu sediul in ......................., Str. ................. nr. .............., judeţul ................, inregistrata la registrul comertului din .....................sub nr. ....................cod fiscal R..................... telefon ........................., fax: .....................reprezentata legal prin ................., in calitate de administrator,
şi
Salariatul ? domnul .................................domiciliat in ................................, , judeţul ................, posesor al cartii de identitate seria .................nr. ................eliberat de .........................la data de .............., CNP: ................

In temeiul art.17 (4) coroborat cu art. 41 (1) din Legea nr. 53/2003, partile

HOTARASC:

Art. 1 Se modifica ?ncep?nd cu data de............................. elementul C-lit. b) - al contractului individual de munca nr. ........................şi va avea urmatoarele prevederi:
?determinată, de ....................... luni, pe perioada cuprinsă ?ntre data de .....................şi data de ...................
Art. 2 Restul clauzelor contractului individual de muncă sunt conform prevederilor Legii 53/2003 şi răm?n neschimbate.

Prezentul act adiţional s-a ?ncheiat ?n 2 (două) exemplare originale, c?te unul pentru fiecare parte contractantă.


Angajator, Salariat,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Victoria Georgescu
 User Victoria Georgescu
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Nov. 2013
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine. Pe actul aditional mentionez ca, modificarea se face conf art. 82, al.3 iar in Revisal voi face modificarea cu art 83 lit h?

Va multumesc

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2013
Actul aditional se incheie anterior incetarii CIM, de regula, deci cel mai tarziu in data de 29.11, dat fiind faptul ca ultima zi de contract este zi nelucratoare. Actul aditional se opereaza in Revisal in 19 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. Deci intocmirea lui trebuie sa se incadreze in aceste termen. Codul muncii prevede un termen de 20 de zile lucratoare pentru intocmirea actului de la data aparitiei modificarii, iar HG 500/2011 prevede operarea lui in Revisal in ziua lucratoare anterioara celei in care s-ar implini termenul din Cod, adica a 19-a zi de la data modificarii, va recomand sa mergeti pe acest termen.

In situatii exceptionale, actul aditional poate fi intocmit dupa expirarea CIM, daca este vorba de o lucrare sau un proiect a carui data de finalizare o cunoasteti deja. O astfel de prelungire se face o singura data.

Art. 82 - Codul muncii republicat.
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024