ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Prelungire contract perioada determinata.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As dori sa stiu de cate ori se poate prelungi un contract incheiat pe perioada determinata.
De exemplu am un angajat cu CIM pe perioada determinata incheiat pe 4 luni. Cu cateva zile inainte de expirare constat ca mai am nevoie de acel angajat inca doua luni. Fac prelungirea de doua luni si dupa o perioada constat ca tot mai am nevoie de el inca o luna etc.

Va multumesc.

Victoria Georgescu
 User  Victoria Georgescu
a intrebat la 16 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Zaharia
 User Marius Zaharia
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Mar. 2014
Lucrez intr-o institutie de stat din luna iunie 2011, avand contract pe perioada determinata pana in iunie 2012 deoarece o persoana a intrat in concediu de crestere copil, iar postul a fost scos la concurs dupa 1 an de cand persoana se afla in crestere copil. Respectiva persoana a mai facut un copil si nu s-a intors la serviciu in iunie 2012 si am ramas tot eu, probabil cu prelungire de contract. De fapt pe contractul pe perioada determinata este specificat faptul ca durata contractului este pana se intoarce persoana respectiva la serviciu. In iunie 2014 persoana respectiva se va intoarce la serviciu. Inrebarea mea este daca mi se mai poate prelungi contractul, sau face alt contract pe perioada determinata, tinand cont ca in iunie 2014 se implinesc 36 de luni de cand lucrez in institutie? Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului george xulescu la 23 Ian. 2014
Contractul de munca si actul aditional nu sunt acelasti lucru, nu le confundati. In cazul de fata se poat eface prelungire prin act aditional, nu este nicio problema in acest sens.

Contractul de prestari servicii nu este acelasi lucru cu contractul individual de munca, cele doua au structuri si temeiuri legale diferite la baza. Ca sa nu mai vorbim ca nu mai exista cartile de munca din ianuarie 2011, deci acest lucru iese din discutie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
George Xulescu
 User George Xulescu
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2014
draga doamna
va precizez urmatoarele prin contract de munca se intelege drepturile si obligatiile fiecarei parti in urma unor activitati prestate
contractul de munca are mai multe forme:contract de mandat ,act aditional de mina,
contract de munca ,(cu carte de munca), prestari servicii,( 2 taxe cass, impozit )
un contract de munca se incheie de comun acord pe o perioada de timp determinata sau nedeterminata.,cu platirea celor 8 taxe obligatorii catre stat cass, somaj, sanatate etc . dupa terminarea contractului este de preferat sa incheiati un nou contract ,deoarece pot apare modificari in acel contract . se pot crea confuzii . din cate cunosc eu se poate prelungii de cate ori vrem .
cu respect

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2014
Se poate prelungi de cate ori se doreste si este nevoie, fara a se depasi durata maxima de 36 de luni pentru un astfel de contract. Nu exista limita legala referitor la prelungirile prin act aditional, cu exceptia situatiei in care prelungirea are loc dupa expirare. Limitare exista doar in cazul contractelor succesive, dar acelea sunt contracte separate si nu prelungiri.

Art. 82
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Art. 84
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton adriana iancu George Andreescu Gratiela Petrescu alexei delimart Marius Ion