ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire perioada de proba in caz de concediu medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea problema: In cazul in care un angajat se afla in perioada de proba si aduce certificat medical pentru mai multe zile i se prelungeste si perioada de proba cu numarul de zile existent pe concediul medical?

Va multumesc!


Adaugata in: Contract de munca
Ali Alina
 User  Ali Alina
a intrebat la 21 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2012
Exista mai multe interpretari pe marginea acestui aspect. Unii specialisti sustin ca perioada de proba nu se prelungeste asa cum se intampla cu perioada de preaviz, altii insa sunt de parere ca acesta este influentata de concediul medical. Codul muncii intr-adevar nu face referire in mod expres la perelungirea perioadei de proba ca urmare a intrarii in concediu medical pe parcursul ei. Insa exista in cuprinsul legii urmatoare prevedere:

Art. 49
6 In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

In baza acestei prevederi si din experienta practica, aprecierea mea este ca un concediu medical acordat in timpul perioadei de proba o va suspenda si deci prelungi in consecinta, cu numarul de zile pentru ca care s-a acordat concediul medical.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024