ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Proba de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este normal ca o persoana sa fie chemata in "proba de lucru" fara un contract, sa nu aiba pauza de masa timp de 12 ore si sa fie neplatita? La sfarsitul programului de lucru sa iti spuna "ne-a parut bine dar nu corespunzi criteriilor noastre", eu avand diplome care atesta faptul ca sunt foarte pregatita in domeniu. Eu stiu ca nu mai exista "proba de lucru", iar angajatorul este obligat sa iti faca un contract de munca pe termen nelimitat iar orele lucrate sunt platite.

Adaugata in: Contract de munca
Anemona Spiridon
 User  Anemona Spiridon
a intrebat la 24 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Remus
 User Stefan Remus
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Ian. 2016
Nu cred ca se referea la perioada de proba. Care precum stim poate fi de la cateva zile la cateva luni si se afla inclusa in contractul de munca. Iar acesta perioada se plateste.

Se referea in schimb la aceeasi experienta prin care am trecut si eu recent :

Propunere de proba de lucru - 8 ore (Nu ai nevoie de 8 ore ca sa testezi aptitudinile unui om) - adica o zi intreaga de munca si inca alti 4 contracandidati in alte zile in acelasi interval de 8 ore.
Deci , fara sa platesca candidatii, fara sa-si asume vreo responsabilitate se foloseste de munca lor .
Si poate sa nu aleaga vreun candidat, iar luna viitoare da din nou anunt si beneficiaza de munca gratuita inca macar o saptamana avand cate un candidat in fiecare zi in probe.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2012
Posibil ca acea proba sa reprezinte testarea anterioara angajarii, in baza careia angajatorul va decide daca sunt indeplinite cerintele solicitate de angajator. Pentru testarea angajatului anterior angajarii nu este necesasa incheierea unui contract de munca, este pur si simplu o proba. Dvs. va referiti la perioada de proba, care poate face parte din cuprinsul oricarui tip de contract de munca, inclusiv a celui incheiat pe perioada determinata, insa introducerea ei in durata contractului nu este obligatorie. Daca dvs ati fost anuntata ca sunteti angajata si ati lucrat Fara contract atunci nu este in regula. Insa daca vi s-a spus ca veti fi supuse unei probe anterior angajarii pentru a se vedea daca va potriviti cerintelor nu este nimic in neregula. Orice angajator are dreptul sa supuna unei testari viitorul angajat pentru a se asigura ca este cel potrivit.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024