ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

produse neinventariate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As mai avea o problema: desfiintarea punctului de lucru a facut ca acolo in locatie sa se ridice toate produsele (unele vechi de 20 ani). Cand am preluat produsele din punctul de lucru era iarna, iar inventarierea s-a facut la 20 de produse din 1000. Pentru cele 20 de produse am semnat pe fisa de magazie si lista de inventar.
Intrebarea mea este: daca nu mi-a facut inventarul la restul produselor si nu am semnat de primirea lor in gestiune pot fi tras la raspundere de eventuale lipsuri? Mentionez ca pe acolo s-au perindat mai multe persoane in acesti ani iar unele produse sunt descompletate si unele lipsesc total. Multumesc.

Am 52 de ani, nu ma gandesc la pensie de invaliditate....dar efort fizic nu pot face intrucat am necroza femurala, hernie inghinala si aritmie.. Lucrez din 1982 aprile. As dori sa negociez salariul nou chiar daca este pe un post inferior pregatirii. Daca nu imi pastreaza salariul avut anterior as vrea sa intru in somaj conf. art. 65 sau 61 lit c...pot ? Ce trebuie sa fac?

Va multumesc,
Marian



Marin Ciolacu
 User  Marin Ciolacu
a intrebat la 23 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012
Tineti cont de faptul ca somajul poate fi acordat pe o perioada maxima de 12 luni, dupa care fie va reangajati fie solicitati pensionarea pe motivul invaliditatii, daca nu reusiti sa va reincadrati in munca dupa incetarea perioadei de somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012
Cel mai probabil puteti fi tras la raspundere pentru produsele pentru care ati semnat, nu si cele pentru care nu ati semnat. Insa in cazul in care lipsesc produse din unitate si se recurge la o cercetare disciplinara exista posibilitatea sa fiti chemat pentru a va dovedi nevinovatia, pentru ca se va incerca identificarea persoanei / persoanelor responsabile pentru disparitia produselor.

Ca sa intrati in somaj conform legii, va trebui fie ca organenele medicale competente sa elibereze un certificat care sa ateste ca din motive medicale nu mai puteti derula atributiile corespunzatoare postului pe care il ocupati. Cat despre incetare in baza art 65., desfiintarea postului, aveti in vedere faptul un astfel de demers vine cu motive intemeiate si daca intr-adevar angajatorul doreste acest lucru. Altfel desfiintarea nu poate avea loc la cererea salariatului. Singura modalitate prin care contractul poate inceta din initiativa angajatului este prin demisie, sau, daca angajtorul accepta, prin acordul partilor.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024