ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperarea salariului in urma pierderii locului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt angajat al unei firme de constructii in functia de inginer. Aceasta firma executa lucrari sub antepriza altei firme. Acum 2 saptamani anteprenorul general a renuntat la serviciile firmei la care lucrez, munca fiind incetata imediat fara a se preciza motivele. Patronul firmei mele a anuntat angajatii ca de a doua zi sa isi caute fiecare de munca in alta parte, nu a achitat nici un salariu restant, iar de atunci tot amana platile si nu mai raspunde la telefon. As dori sa stiu: la incetarea muncii, nu trebuia anuntat acest lucru in scris? Eu nu trebuia sa primesc preaviz? Salariul nefiind achitat de o luna de zile nu trebuia platit? Nu stiu nici macar daca mai este deschisa cartea mea de munca sau nu. Cum as putea proceda in acest caz pentru a soma patronul sa plateasca suma restanta si cum pot afla daca mai sunt sau nu angajat avand in vedere faptul ca patronul nu mai raspunde la telefon? Ma pot judeca cumva?

Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Ciprian Aluculesei
 User  Ciprian Aluculesei
a intrebat la 25 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ciprian Aluculesei
 User Ciprian Aluculesei
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Iul. 2014
Buna ziua, uite ca am ajuns la 4 luni de neplata a salariului, patronul ne-a dus cu zaharelul din saptamana in saptamana, iar acum am aflat ca firma urmeaza a fi vanduta, asa, cu datorii in stanga si in dreapta. Intrebarea mea ar fi: ce se intampla totusi cu salariile in cazul in care firma este preluata de catre altcineva? Obligatia platii salariilor cui revine? Mai exista vreo sansa de a recupera banii sau sa incep sa actionez in instanta pentru a-mi recupera drepturile?

Va multumesc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Ba da, ar fi trebuit sa fiti notificat in scris iar daca nu este vorba de dizolvare atunci ar fi trebuit sa primiti si un preaviz de minim 20 de zile lucratoare.

Singura modalitate prin care puteti recupera salariile restante este sa il actionati in instanta, iar in baza unei hotarari judecatoresti ulterioare veti primi acest drepturi ramase restante. Dreptul se prescrie in 3 ani de la data la care vi se datorau.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu Viviana Serni alexei delimart Marius Ion Gratiela Petrescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024