ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reintoarcere din concediu crestere copil pana la un an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, care este frecventa in randul mamelor care se intorc la serviciu din concediu crestere copil pana la un an. Este normal ca angajatorul sa puna pe alt post, mama care s-a intors din ccc? Am depus cerere catre angajaangajator, cu privire la reintoarcerea din ccc si m- a luat deoparte in birou spunandu-mi cca pot sa ma intorc la serviciu, pe acelasi post de referent, dar ca nu o sa fac ce faceam ininainte de nastere, adica secretariat. Pe postul meu de secretara a angajat-o pe sotia vicevicepresedintelui, cei drept, am aflat ca pe perioada determinata pana in decembrie 2016. O sa incep activotatea cu 02.06.2015 si tare mi-e frica de faptul ca dupa 6 luni o sa-mi spuna ca postul se restructureaza de referent si va trebui sa plec. Ce lege ne mai protejeaza pe noi mamicile de aceste abuzuri? Va mai spun ca angajatorul meu este un sindicat care apara drepturile angajatilor, iar eu fiind membru de sindicat la zi cu plata cotizatiei.

Georgescu Roxana
 User  Georgescu Roxana
a intrebat la 29 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2015
In mod normal angajatorul este obligat, prin lege, sa va primeasca pe acelasi post sau unul cel putin echivalent cu cel de pe care ati intrat in CIC. Acest lucru este prevazut in Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, republicata in 2013.

Art. 10
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Totodata, angajatorul are dreptul legal sa va inlocuiasca pe perioada in care va aflati in CIC, ca uramare a suspendarii contractului. Insa tot Codul muncii prevede ca CIM al persoanei care va inlocuieste temporara inceteaza la data la care dvs reveniti pe post. Ca atare ea nu poate ramane pe postul dvs odata ce ati revenit din CIC.

Mergeti la ITM cu o sesizare iar daca situatia continua puteti merge chiar in instanta de judecata.

Daca intrati in plata stimulentului de insertie angajatorul nu va poate concedia in toata acesta perioada, decat daca apare o procedura de reorganizare judiciara sau faliment.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024