ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reluarea activitatii ingrijitor scoala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Sunt director de scoala gimnaziala in mediu rural. Femeia de serviciu a fost internata la psihiatrie, a avut concediu medical timp de 90 de zile, a mai primit inca 21 de zile si doreste sa se intoarca la serviciu. Sotul nu a reusit s-o pensioneze pe motiv ca nu are stagiul de cotizare de minimum 15 ani. I-ar mai trebui sa efectueze 8 luni.
Problemele ei sunt grave, au recidivat pe parcursul a doi ani de cateva ori. Dim motive de intelegere nu am sanctionat-o disciplinar, dar ma tem de revenirea ei si de dificultatile ce le va crea. Refuza indeplinirea oricarei sarcini, pleaca de la locul de munca si altele... este violenta.

Este obligatoriu sa solicit examenul medical la reluarea activitatii la medicina muncii? Daca este nefavorabil pot sa refuz sa o primesc si sa ii desfac contractul de munca? Sau trebuie s-o primesc indiferent de rezultatul avizului si sa urmez sanctiunile disciplinare prevazute de Codul Muncii? Nu vreau sa gresesc, dar nici sa am probleme mari din pricina ei. Nu se poate coopera nici cu sotul ei .

Intre timp, am angajat prin concurs pe perioada determinata o alta femeie, foarte capabila si harnica.
in eventualitatea ca titulara revine, pe perioada cand ea isi va efectua concediul de odihna, angajata noua mai poate figura sau ii inchidem contractul de munca in Revisal?
Va rog foarte frumos sa ma sfatuiti.

Va multumesc.


Aurelia Pavel Aurelia
 User  Aurelia Pavel Aurelia
a intrebat la 20 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniel Irava
 User Daniel Irava (Serviciu Extern SSM / PSI abilitat, PROTECT GAL)
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Poate incerca pensionarea pe caz de boala
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Odata cu revenirea titularei pe post contract persoanei incadrate temporar inceteaza de drept conform legii.

Art. 84 Codul muncii
2 In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
In primul rand nu puteti sanctiona disciplinar o persoana pentru proleme medicale, fie ele si psihologice. Ce va recomand eu este sa solicitati o evaluare de specialitate, prin serviciul de medicina muncii, si sa obtineti un certificat de la organele medicale abilitate privind inaptitudinea sa psihica pentru ocuparea acestui post. Pe baza acestei certificari veti putea inceta contractul de munca in temeiul art. 61 litera c din Codul muncii republicat, cu acordarea unui preaviz de minim 20 de zile lucratoare, asa cum prevede legea.

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
c in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

Art. 75
1 Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c si d, al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024