ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

retinere suma proportionala cu perioada nelucrata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As dori sa stiu, daca se poate retine din ultimul salariu suma proportionala cu perioada nelucrata, suma reprezentand contravaloarea unui curs platit de angajator si existand act aditional semnat cu aceasta clauza:
2. Salariatei ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
g) obligatia de a presta munca in favoarea angajatorului pe o perioada de minim 03 an(i) de la data incheierii prezentului act aditional.
In caz contrar fiind obligat sa restituie angajatorului contravaloarea sumei de 495,00 RON sau o suma proportionala cu perioada nelucrata in cazul in care contractul sau individual de munca inceteaza inainte de data stabilita prin prezentul act aditional. Suma reprezinta costuri ale cursurilor de formare profesionala organizate de S.C. XY S.R.L., dupa cum reiese din comanda nr. ______/ ________.

Incepand cu ce data se calculeaza perioada nelucrata, incepand cu data cu care a fost inregistrat actul aditional, ori cu data cu care a luat la cunostinta salariatul?

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Cu stima,
Maria


M N
 User  M N
a intrebat la 31 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Da, se pote retine suma calculata proportional cu timpul ramas nelucrat din durata celor 3 ani stabiliti prin actul aditional semnat in prealabil. Se calculeaza incepand cu data incetarii, deci prima zi din care salariata nu mai are raport de munca incheiat cu firma. (ziua imediat urmatoare ultimei zile lucrate in baza CIM).

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024