ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Revenire din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Intrebarea mea este daca dupa terminarea concediului de crestere copil sunt obligata sa ma intorc la vechiul loc de munca in cazul in care am gasit un alt loc de munca? Trebuie sa mai merg la vechiul loc de munca pentru incheierea contractului de munca sau imi pot face angajarea direct la noul loc de munca?

Adaugata in: Contract de munca
Andreea Dumitru
 User  Andreea Dumitru
a intrebat la 16 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
Odata cu intrarea dvs in concediu pentru crestere copil, contractul de munca existent la acel moment a fost suspendat, cat timp nu ati solicitat incetare lui si nu au intervenit situatii legale care sa duca la un astfel de rezultat. Dupa finalizarea concediului, se va reactiva contractul de munca iar pentru incetarea lui va trebui sa va depuneti demisia sau sa solicitati o incetare cu acordul partilor la o data dorita. Aveti insa in vedere faptul ca angajatorul poate respinge o cerere de incetare cu acordul partilor, caz in care va va ramane varianta demisiei cu respectarea preavizului cuprins in contractul de munca. Acesta din urma va inceta dupa finalizarea perioadei de preaviz.

Va puteti angaja la noul loc de munca si inainte sa incetati raportul de munca existent. Daca insa va angajati si incepeti sa prestati activitate in timpul concediului va trebui anuntati insitutia care va plateste indemnizatia, in termen de 15 zile de la data modificarii situatiei. Cele doua venituri - indemnizatie si salariu - nu se pot cumula, ceea ce inseamna ca odata cu derularea unei activiati remunerate cea dintai se va suspenda. Daca nu parcurgeti aceasta etapa, veti fi pusa in situatia de a restitui sume incasate necuvenit.

Cf. Codului muncii republicat, art. 35, atat timp cat nu exista interdictii legale, puteti realiza cumul de functii.

Alte intrebari despre Contract de munca