ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire la servici dupa concediu pt cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Firma la care lucrez imi face contract din 3 in 3 luni, contract pe perioada determinata. Vreau sa iau concediu pt cresterea copilului timp de 2 ani,dupa acesti 2 ani ma pot intoarce la servici desi aveam contract pe perioada determinata?

Adaugata in: Contract de munca
Dumitriu Marius
 User  Dumitriu Marius
a intrebat la 26 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2014
Tind sa cred ca este mai degraba vorba de prelungiri prin acte aditionale si nu contracte separate, pentru ca ar insemna ca incheiati contracte succesive, iar conform Codului muncii intre aceleasi doua parti nu se pot incheia mai mult de 3 astfel de contracte, la intervale de 3 luni unul fata de celalalte.

Referitor la intrarea in CIC si contractul pe perioada determinata, angajatorul nu este obligat sa prelungeasca acest contract sau sa modifice durata in nedeterminata dupa depasirea celor 36 de luni (perioada maxima legala pentru contractul determinat). Ceea ce insemna ca acesta va inceta de drept in timpul concediului crestere copil, fiind perfect legal acest lucru.

Concediul crestere copil reprezinta cauza de suspendare a contractului de munca iar Codul muncii stabileste ca atunci cand pe parcursul unei suspendari apare o cauza de incetare de drept, aceasta cauza prevaleaza.

Dupa finalizarea concediului de crestere copil puteti discuta cu angajatorul si sa vedeti daca doreste sa reia o colaborare cu dvs. sau puteti incerca fie sa depuneti dosarul pentru indemnizatie de somaj, fie sa va gasiti un alt loc de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024