ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

rugaminte


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doamna Georgeta Ganea, sa inteleg ca daca titulara postului nu revine sa il ocupe plecata in strainatate,dar nu a depus lichidaretemporara poate ramane?E o limita de timp?Am auzit dar nu stiu daca e adevarat ca dupa 1 an postul se blocheaza ,adica atata este obligat angajatorul spitalul sa i-l pastreze .Eu as dori ca persoana aflata pe temporar sa se poata definitiva sau macar sa mai ramana inca 1 an deja e la al doilea temporar consecutivVa multumesc pentru raspuns ,o zi buna!

Adaugata in: Contract de munca
Nico Maria
 User  Nico Maria
a intrebat la 18 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2012
Daca la expirarea perioadei pentru care a solicitat suspendarea, salariata nu face cerere de revenire sau cerere de solicitare concediu fara plata pentru un an de zile, salariata va fi pontata ca nemotivata.Atunci se declanseaza procedura de cercetare prealabila pentru abatere disciplinara .Postul devine vacant si ocupati postul cu persoana ce l-a ocupat temporar sau alta persoana. Atentie, CIM pe perioada determinata pentru inlocuirea titularului se incheie pana la expirarea termenului legal penru care lipseste titularul
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2012
In plus, este important daca spitalul este unul privat sau unul de stat platiti din bani publici. Procedurile sunt un pic diferite de la sistemul de stat la cel privat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2012
In primul rand, pentru ca persoana temporara sa plece la revenirea titularei, in contractul ei trebuie sa fie specificat acest aspect, cum ca ea inlocuieste titularul postului. Apoi, nu este clar din relatarile de pana care este motivul care a stat la baza plecarii salariatei in strainatate. A plecat in interes de serviciu, prin concediu fara plata sau prin alta modalitate aprobata si de catre angajator?!

In ipoteza in care a plecat cu un concediu fara plata, atunci trebuie tinut cont si de data la care, intr-un astfel de caz, ar fi trebuit sa se intoarca la locul de munca. Daca aceasta data a fost depasita iar salariata nu a revenit vorbim deja de absente nemotivate, cu atat mai mult cu cat salariata nu a anuntat prelungirea sederii. La fel si in cazul in care este plecata in interes de serviciu,prin detasare pe o perioada temporara, ea ar trebui sa revina la o anumita data la locul de munca.

Impresia mea este, polecand si de la relatarea dumneavoastra initiala, ca salariata a plecat printr-o forma de concediu aprobat, depasind data la care ar fi trebuit sa se intoarca. In acest caz se poate recurge la procedura derularii unei anchete disciplinare pentru motivul absentelor nemotivate, convocata salariata si in cazul neprezentarii ei la data stabilita pentru ancheta, se poate dispune direct desfacerea contractului. Ulterior puteti modifica contractul de munca al salariatei incadrate temporar intr-un contract pe perioada nedeterminata.

O prevedere referitoare la retinerea postului ar putea fi stipulata in contractul colectiv de munca la nivelul unitatii. In alte documente legeislative, din cunostintele mele, nu este reglementat acest lucru.


Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Viviana Serni alexei delimart violeta Georgescu adriana iancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024