ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salariu corect


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In 2010 am absolvit Facultatea de Stiinte Economice Vasile Goldis cu specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune facultate de 6 semestre pe sistem Bologna si acum sunt masterand anul 1 la Audit si Expertiza Contabila mai am o facultate tehnica si 15 ani de vechime in contabilitate. In decembrie 2012 mi-am schimbat locul de munca, firma la care inspectorul de resurse umane mi-a intocmit un contract de munca pe perioada nedeterminata cu urmatoarele specificatii: functia contabil, salariu de baza brut 1000 lei.
Desi eu am cerut sa fiu incadrata ca si economist inspectorul de resurse umane a spus ca nu gaseste in COR un cod care sa corespunda la economist cu specializarea pe care o am.
Cand mi-a stabilit salariul de incadrare a considerat ca facultatea pe care am absolvit-o este de scurta durata si mi-a aplicat coeficientul de 1.5, dar si asa in loc de 1050 ron m-a incadrat cu 1000 ron.
Intrebari:
1. de ce nu am putut fi angajata ca si economist
2. este stabilit corect salariul de incadrare


Mirela Cristina Hathazi
 User  Mirela Cristina Hathazi
a intrebat la 08 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului xennya xennya la 09 Feb. 2012
Pe sistemul nou de invatamant se considera obtinuta specializarea dupa absolvirea masteratului. Daca in sistemul vechi era suficienta absolvirea unei facultati parcurse pe o peroada de 4 sau 5 ani, uneori chiar 6 in cazul unor facultati, precum medicina sau arhitectura, noul sistem impune absolvirea unor astfel de studii masterale pentru obtinerea specializarii intr-un anumit domeniu. Primul masterat este gratuit ca si facultatea, nu se platesc, ca atare angajatorul nu are nici o implicatie aici iar statul sustine aceste studii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului xennya xennya la 09 Feb. 2012
Incadrearea pe pozitia de economist cere studii superioare in domeniu, asa cum prevede si Codul COR. Pe sistemul nou de invatamant, tip bologna, practic absolventul poate fi incadrat ca economist dupa ce absolva materatul, considerandu-se ca dupa absolvirea celor 3 ani de facultate el nu are inca studiile superioare finalizate pentru a fi incadrat ca si economist. De aceea am punctat ca in acest moment doamna are studii ce o pot incadra ca si contabil, nu ca economist.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Xennya Xennya
 User Xennya Xennya
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Feb. 2012
consider ca d-na face confuzie intre contabil si economist ; practica economica impune incadrarea ca economist a acelor persoane cu studii superioare economice - este economist si cel care termina contabilitate , economie, management, comert , turism etc. Problema e la angajator : daca te angajeaza ca economist inseamna ca nu tine cont neaparat de studii ci de lucrarile pe care le intocmesti : te asimileaza unui contabil , adica lucrarile tale nu presupun expertiza de economist , studiile superioare nefiind absolut necesare ... ca de obicei in practica ti se cer studii , dar nu ti se platesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2012
Specializarea dumneavostra este in contabilitate si nu in economie.

Referitor la salariu si coeficientii de ierarhizare, acestia din urma au fost initial stipulati in contractul colectiv de munca la nivel national 2007 - 2010, contract care insa nu mai este in vigoare, inca din 2011. Acesti coeficienti se mai aplica doar daca ei sunt prevazuti in contractul colectiv la nivel de unitate, grup de unitati sau ramura / sector ce activitati. Astfel ca, in cazul dumneavosatra, daca in contractul colectiv de munca aplicabil in situatia in care acesta exista, nu sunt stipulati acesti coeficienti, atunci incadrarea este facuta corect, fiind respectat salariul minim brut la nivel de tara.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024