ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sarcina in baza contractului individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Lucrez in cadrul unei firme SA de 6 ani si beneficiez de contract de munca pe perioada nedeterminata. Sunt insarcinata in 10 saptamani si nu am anuntat inca sefii deoarece inca efectuez analize medicale. Daca voi anunta conducerea despre acest aspect si in urmatoarele zile sunt instiintata ca inchei colaborarea cu ei, ce drepturi am sau ce solutii exista pentru a putea beneficia in continuare de contract de munca cel putin pana la 7 luni cand pot intra in prenatal?


Gabriela Gane-sterie
 User  Gabriela Gane-sterie
a intrebat la 21 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2014
Odata ce anuntati angajatorul in scris privind sarcina, printr-o cerere insotita de dovada medicala, acesta nu poate dispune concedierea pe durata sarcinii cat timp nu intra in faliment, reorganizare judiciara sau nu se dizolva conform Codului muncii. Sfatul meu ar fi sa il anuntati cat mai repede, imediat ce aveti confirmarea medicului. Din cate spuneti dvs sarcina este deja confirmata, inclusiv durata ei la acest moment deci bine ar fi sa nu mai amanati. In cazul in care nu faceti acest pas angajatorul este scutit de orice obligatii i-ar reveni prin lege, asa cum prevede OUG 96/2003.

Daca totusi intervine una din situatiile amintite si apare o concediere pe motive neimputabile dvs puteti depune dosarul pentru indemnizatie de somaj daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii solicitarii. Din somaj puteti intra apoi in concediu de maternitate pentru sarcina si lauzie si in crestere copil. Aceste perioade vor duce la suspendarea somajului si implicit prelungirea lui, putand fi reluat apoi la cererea dvs.

Dar pana acolo, anuntati intai angajatorul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024