ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

schimbare functie la acelasi unitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As vrea sa stiu in cazul schimbarii functiei salariatului la o unitate cu cat timp inainte de termenul de aplicare trebuie instiintat angajatul, respectiv sa fie semnat actul aditional de el.

Astept un raspuns cat de urgent se poate si va multumesc !

Elena Sigismund
 User  Elena Sigismund
a intrebat la 29 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Sigismund
 User Elena Sigismund
a raspuns la intrebare la 01 Mai. 2013
Asa este , vrem de 1 mai . Va multumesc inca o data !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului elena sigismund la 30 Apr. 2013
Este partial corect raspunsul doamnei Costache. Pentru ca actul aditional, conform Codului muncii republicat, se incheie in maxim 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. Cum in exemplul dumneaei modificarea apare cu data de 01.04, ultima zi in care puteti incheia actul pentru ca modificarea sa se in calcul si pentru luna aprilie este 26.04. De ce am spus ca este partial? Pentru ca exista o discrepanta intre Codul muncii si HG 500/2011 privind actul aditional. Si anume: operarea in Revisal se face cel tarziu in ziua anterioara celei in care se implineste termenul de 20 de zile prevazut de Codul muncii pentru intocmirea actului, adica de la data de 1.04 daca mergem pe exemplul furnizat de d-na. Mai simplu, actul aditional se opereaza in Revisal in 19 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. Ca atare, eu v-as recomanda sa mergeti pe acest termen, ca sa nu aveti probleme la un control, astfel actul sa fi fost intocmit cel tarziu in data de 25.04.

In cazul dvs insa oricum termenul este depasit, deci cel mai bine faceti modificarea incepand cu 01.05. Presupun ca aceasta este data pe care o vizati de fapt. Cum modificarea apare la data de 01.05, de la acesta data aveti la dispozitie 19 zile lucratoare pentru intocmirea actului aditional si operarea lui in Revisal. Asta ar insemna cel tarziu pe data de 29.05. Puteti intocmi actul aditional si inainte, daca doriti, nu este nicio problema si nu aveti restrictie in acest sens.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Sigismund
 User Elena Sigismund
a raspuns userului gabriela Arghir la 30 Apr. 2013
Va multumesc pentru raspuns, in loc de 01.04.2013 ati vrut sa scrieti 01.05.2013, asa-i?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2013
Schimbarea functiei unui angajat se face cu acordul lui, prin semnarea unui act aditional. Daca el isi da acceptul prin semnatura sa ii fie schimbata functia cu o data anterioara, max. 20 de zile, nu este nicio problema.
Ex.: in ziua de 26.04.2013 ii aduceti la cunostinta salariatului, ca vreti sa ii schimbati functia, incepand cu 01.04.2013. Daca angajatul este de acord semneaza si angajatorul transmite imediat in Revisal modificarea functiei.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024