ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se Incheie contract individual de munca pentru persoanele detasate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am urmatoarea intrebare: pentru un cadru didactic titular care are incheiat contract individual de munca pe perioada nedeterminata la unitatea unde este titular si pentru perioada 01.09.2014 - 31.08.2015 este detasat in interesul invatamantului pe o functie de inspector, cum se procedeaza? Ce are de facut in Revisal unitatea unde cadrul didactic este titular si ce trebuie sa faca unitatea unde este detasat, el are o decizie de detasare pe perioada determinata. De la ITM anumite persoane spun ca unitatea unde persoana a fost detasata trebuie sa incheie contract de munca pe perioada determinata, dar este corect daca el are un CIM acolo unde este titular?
Multumesc pentru raspuns si va rog daca se poate sa mentionati si baza legala.

Mirela Nina
 User  Mirela Nina
a intrebat la 07 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Oct. 2014
Nu se incheie CIM pe perioada determinata pentru detasare, este gresita abordarea celor de la ITM. Daca s-ar intampla asa atunci ar fi vorba de cumul de functii si nu de detasare.

Detasarea reprezinta modificarea locului de munca, temporar, de catre angajatorul cu care exista incheiat un contract individual de munca, in baza unei decizii. Salariatul va desfasura activitatea in baza acesteia. Angajatorul care dispune detasarea va opera aceasta perioada in Revisal anterior inceperii ei, iar cel la care s-a dispus aceasta nu va face niciun fel de operare in registru pentru acest salariat pentru ca nu are contract incheiat cu el.

Nu exista in Codul muncii prevazuta incheierea unui astfel de contract pentru detasare, dar existe prevederi referitoare la detasare si ce inseamna ea.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024