ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sporuri prevazute in contractul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Revin cu aceeasi intrebare si sa va spun de ce:
Am constatat ca in Actul aditional litera J.2(c) alte adaosuri figureaza:
" 10% spor conditii de munca(proportional cu timp lucrat)"
Am inteles din prevederile Codului Muncii ca pentru calcularea indemnizatiei de concediu se iau in calcul si sporurile permanente mentionate in CIM.
Fac precizarea ca si in CCM figureaza acest spor.
Este spor permanent?
In urma discutiilor purtate cu auditul unitatii, in opinia lor nu este spor permanent si nu se ia in calcul pentru concediu pentru cele 3 luni.
Fac mentiunea ca, in fiecare luna beneficiez de acest spor in cuantum de 10% iar ca drepturi pe 3 luni anterior plecarii in concediu, este eliminat.
Arat din nou ca, acest spor este prevazut in Actul aditional, deci, este sau nu obligatoriu sa fie luat in calcul ca drept obtinut lunar in cele 3 luni anterior plecarii in concediu de odihna?
Este sau nu permanent?
Va multumesc.
In caz de refuz din partea angajatorului, care este solutia?



Adaugata in: Contract de munca
Dana Alexandru
 User  Dana Alexandru
a intrebat la 05 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Dana Alexandru la 05 Feb. 2014
S-a procedat legal.Cine v-a calculat indemnizatia de concediu de odihna a tinut seama de prevederile codului muncii si v-a calculat indemnizatia la nivel minimal prevazut de aceasta lege. Chiar daca ar fi o prevedere in CCM ca acest spor nu se acorda pe perioada concediului de odihna ar fi atinsa de nulitate pentru ca incalca legea - nu se pot prevea drepturi sub nivelul aprobat .Prin seful de resurse umane sau contabilitate nu stiu cum este la dvs. a caror activitate este auditata incercati sa convingeti ca nu este drept necuvenit si nu trebuie retinut .
IArt. 150 din codul muncii republicat
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu


Indemnizatia de concediu se calculeaza pe baza drepturilor negociate in contractul individual de munca in ultimele 3 luni dar se compara cu drepturile negociate in contract la data la care se pleaca in concediu in asa fel incat indemnizatia de co sa nu fie mai mica decat drepturile negociate in CIM la data respectiva
.Iata, legiutorul a tinut seama sa se aplice varianta favorabila salariatului in situatia data
Sa dau un exemplu
Un salariat are in ultimele 3 luni urmatoarele drepturi salariale in CIM
SALARIU DE BAZA SPOR VECHIME SPOR CONDITII GRELE
NOIEMBRIE 1200 10% 10%
DECEMBRIE 1200 10% 10%
IANUARIE 1500 15% 10%

In luna februarie solicita concediu de odihna Indemnizatia medie zilnica luata in calcul va fi cea din luna ianuarie care ii este favorabila (1500+225+150)/21 =89,28 lei pe zi care se inmulteste cu numarul de zile de concerdiu de odihna aprobate nu se mai face merdia pentru ca ar iesi mult mai mica.Acesta este rationamentul la calculul indemnizatiei de concediu.Bine, se pot calcula si prime de vacanta dar in plus fata de acesta indemnizatie care este minimala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Alexandru
 User Dana Alexandru
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Feb. 2014
Ce solutie imi propuneti pentru solutionarea problemei?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Feb. 2014
Doamna,este spor permanent si intra in baza de calcul a indemnizatiei de concediu de odihna asa cum se prevede la art 150.Stiu ca sunt angajatori care nu includ in indemnizatia de concediu sporul de antena, sporul de conditii deosebite si eventual alte sporuri pe considerentul ca in timpul concediului de odihna ies din spatiul de nocivitate pentru care primesc sporul.Calculul indemnizatiei de concediu de odihna conform codului muncii este minimal, mai mult da, mai putin sub nicio forma ,nu

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024