ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul suspendarii CIM potrivit art. 54 din Codul muncii, pentru efectuarea unui concediu fara plata , se platesc contributiile la stat, iar in cazul intrarii in somaj, ar avea urmari pe motiv de genul: nu au fost platitie contributiile, nu sunt realizate 12 luni fara intrerupere, etc.

Va multumesc.

Nicu Grigore
 User  Nicu Grigore
a intrebat la 20 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului nicu grigore la 22 Mar. 2012
Mentionati perioadele in care a fost in concediul fara plata si articolul in baza caruia s-a acordat acest concediu. Cei de la ANOFM vor selecta doar perioadele efectiv lucrate - inclusv cele de concediu medical - pentru a stabili stagiul de cotizare realizat. Daca in decursul a 24 de luni nu au fost platite deloc contributiile de catre angajator, el poate plati si retroactiv aceasta contributie. In caz contrar, daca din 24 de luni pentru cel putin 12 nu sunt platite contributiile la somaj, nu beneficiati de dreptul la somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicu Grigore
 User Nicu Grigore
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mar. 2012
Multumesc mult pt promptitudine.
Totusi, nu-mi este f clar daca in cele 12 luni din cele 24 anterioare, nu obligatoriu consecutive exista perioade in care a fost efectuat concediu fara plata, cum va trebui completata adeverinta pentru obtinerea somajului? cu drepturile salariale lunare desi in anumite luni a beneficiat de zile de concediu fara plata? cum trebuie procedat? avand in vedere implicatiile inscrisurilor din adeverinta.

Multumesc mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2012
Concediul fara plata acordat conform art. 54 din Codul muncii suspenda contractul de munca si implicit drepturile salariale aferente. Ceea ce inseamna ca pentru aceasta perioada angajatul nu primeste salariu si nu i se platesc contributii obligatorii catre sistemele de asigurari de stat. El figureaza cu venituri si contributii zero pentru perioada in care se afla in concediu fara plata.

Stagiul de cotizare pentru somaj este de minim 12 luni in ultimele 24 anterioare inaintarii cererii pentru acordarea acestui drept. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive. La stabilirea stagiului de cotizare si calcularea indemnizatiei de somaj nu se iau in calcul perioadele de suspendare a contractului de munca, exceptie facand numai cazurile de suspendare a CIM are loc de drept, ca urmare a concediului de incapacitate temporara de munca.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024