ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare contract in conditiile Legii nr. 495 din 2004


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Incadrarea salariatilor institutiei se efectueaza conform prevederilor Anexei VI  - Familia Ocupationala de Functii Bugetare Justitie, Capitolul VI - Coeficienti de ierarhizare pentru personalul cu functii de conducere si de executie din cadrul ONRC si ORCT tinandu-se seama de vechimea in munca, vechimea in functie si vechimea in specialitate. Avem o salariata care are CIM suspendat intrucat isi urmeaza sotul trimis in misiune diplomatica, in conformitate cu prevederile art. 62 din Legea 495/2004 privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe.

Va rugam sa ne precizati daca perioada de suspendare a CIM trebuie luata in calcul la stabilirea vechimii în munca, vechimii în functie si vechimii în specialitate.
Precizam ca vechimea in functie potrivit Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 cu completarile ulterioare, reprezinta vechimea activitatii desfasurate in institutie.

Cu stima,
Adrian Constantinescu

Adrian Constantinescu
 User  Adrian Constantinescu
a intrebat la 12 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2014
Din articol reiese ca aceasta perioada este vechime pentru pensie doar, prin plata contributiei de catre unitatea trimitatoare. Nu reiese ca ar fi si vechime in munca. Este vechime in munca numai pentru sotul plecat in misiune.

Art. 62.
(1) Soţul/soţia care ?nsoţeşte personalul trimis ?n misiune permanentă ?n străinătate şi căruia/căreia i se suspendă raporturile de muncă sau raporturile de serviciu pe perioada respectivă beneficiază de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de către unitatea trimiţătoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut ?naintea plecării. Baza lunară de calcul a contribuţiei nu poate depăşi plafonul de trei salarii de bază minime brute pe ţară.
(2) La ?ncheierea misiunii permanente a personalului, soţul/soţia care l-a ?nsoţit la post are dreptul să solicite reintegrarea la autoritatea sau instituţia publică, regia autonomă sau societatea naţională la care a fost ?ncadrat/?ncadrată. Reintegrarea se acordă de drept solicitantului.
(3) Dacă reintegrarea soţului/soţiei nu este posibilă ?n termen de 90 de zile calendaristice de la data ?ncheierii misiunii, salariatul unităţii trimiţătoare beneficiază de o indemnizaţie lunară de sprijin, la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, garantat ?n plată, pe o perioadă de maximum 6 luni.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu violeta Georgescu Marius Ion Viviana Serni adriana iancu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024