ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt cadru didactic la un liceu. Mentionez ca am gradul didactic I. Inca de la venirea mea in acest liceu intre mine si conducere a pornit un adevarat razboi pe motiv ca nu trebuia sa ocup eu acest post (postul a fost luat in sedinta publica in cadrul unei perioade de pretransferari). Acest lucru se petrece din anul 2008. Imediat am fost declarata "persoana non grata" - tot timpul mi s-au pus tot felul de piedici in activitatea mea. S-a incercat chiar sa ma declare inapta in urma controlului psihologic anual din 2008. In prezent, pentru ca am incercat sa arat ce nereguli se desfasoara in aceasta unitate scolara chemand presa, mi s-a suspendat contractul de munca pe motivul ca nu este facut controlul psihologic la unitatea cu care are scoala contract. Mentionez ca eu am facut de fiecare data acest control dar la o alta unitate sanitara depunand dosarul meu in timp util. Eu nu mai fac acest control la unitatea cu care are scoala contract pentru ca nu am incredere dupa experienta din 2008 cand la indicatiile conducerii am fost declarata inapta de munca. Intrebarea mea: Este normal ceea ce mi se intampla? Daca nu voi face acest control medical asa cum doreste conducerea mi se va desface contractul de munca.

Adaugata in: Contract de munca
N Icoleta Dinu
 User  N Icoleta Dinu
a intrebat la 09 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2012
Nu este lgala o astfel de suspendare, este clar ca angajatorul este de fapt rau intentionat si nu respecta prevederile legale. Faceti o sesizare catre ITM pentru ca o suspendare a CIM se poate face doar in conditiile legii, situatia dvs nenumarandu-se printre situatiile ce pot duce la o suspendare.

Referitor la controlul medical, conducerea poate solicita efectuarea constrolului doar la unitatea cu care are contract incheiat. Daca insa aceste rezultate sunt "masluite" ar trebui sesizate autoritatile pentru o verificare (Casa de Sanantate, ITM) si refacut controlul medical.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024