ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timpul de munca conform CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un contract individual de munca incheiat initial pe o norma intreaga 8 ore zilnic. In ultimii doi ani CMI s-a modificat, fiind angajat cu o jumatate de norma intr-un proiect si cu alte doua parti cate doua ore/zi, cate 15 zile pe luna in alte doua proiecte. Toate activitatile se desfasurau in acelasi loc, la sediul angajatorului initial. In aceste conditii, din CMI initial, la angajator am ramas sa prestez 2 ore zilnic. Acum, contractul part time de 4 ore zilnic a incetat la 31 octombrie 2011, dar angajatorul ma obliga sa prestez in continuare 8 ore zilnic. Pot cere zile libere compensare la cele 4 ore lucrate zilnic in afara contractelor in vigoare?

Oprean Olaru-zainescu
 User  Oprean Olaru-zainescu
a intrebat la 29 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Robitu
 User Mariana Robitu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Dec. 2011
Art.105c nu prevede interdictia in cazul CIM timp partial de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau lucrari urgente?????
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Nov. 2011
Nu imi este foarte clar cum s-a facut aceasta modificare a normei de lucru si daca nu cumva este vorba de mai multe contracte. Daca ati intocmit alte contracte cu angajatorul, doar pentru perioada acestor proiecte, iar cel cu norma de 8 ore s-a derulat in continuare, posibil ca acest CIM de 8 ore sa ramana in derulare in timp ce celelalte CIM pentru proiecte inceteaza prin expriarea termenului prevazut.

Referitor la orele libere, daca CIM este intocmit pentru o norma de 4 ore de lucru, atunci orele efectuate peste acest program sunt ore suplimentare si pot fi compensate cu ore libere platite.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024