ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

transformare CIM determinat in nedeterminat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Exista vrea prevedere legislativa referitoare la urmatoarea situatie - exista un CIM determinat prin care se inlocuieste un salariat detasat. La expirarea detasarii, acesta inceteaza suspendarea si, prin acordul partilor, si contractul sau. Ce se va intampla in continuare cu salariatul determinat?
Multumesc,

Adaugata in: Contract de munca
Madalina Popescu
 User  Madalina Popescu
a intrebat la 01 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2013
Da, salariatul in cauza poate fi incadrat permanent pe postul devenit vacant, daca se doreste mentinerea raportului de munca. Este legal acest lucru.

Incheiati un nou contract de munca pe perioada nedeterminata pentru salariatul temporar, pentru a-l incadra permanent. Motivul pentru care consider ca aceasta varianta este cea corecta este urmatorul: in cazul incadrarii unui salariat cu scopul inlocurii titularului de post aflat in suspendare, contractul sau de munca inceteaza la data la care iau sfarsit motivele ce au determinat suspendarea. Ceea ce inseamna ca pentru a putea inceta contractul titularului de post este necesar inainte de toate ca acesta sa inceteze suspendarea, ducand astfel la incetarea CIM incheiat cu suplinitorul. Ulterior se va face incetarea CIM cu acordul partilor, urmand ca suplinitorul sa inceapa activiatea fie din ziua urmatoare fie chiar din ziua in care inceteaza CIM al titularului, depinde cum se doreste. Contractul trebuie incheiat anterior inceperii activiatii, operat in Revisal si transmis catre ITM tot atunci.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton adriana iancu Gratiela Petrescu violeta Georgescu Viviana Serni alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024