ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Transformarea unui CM din perioada nedeterminata in determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata cu CM pe perioada nedeterminata la o mare companie de asigurari,pe post de inspector .Desi in ultimul an am avut 55 zile CM,inclusiv o interventie chirurgicala,sunt presata de sefii directi sa semnez desfacerea contractului de munca pe cale amiabila,art.55,lit.b,pe motivul neandeplinirii planului lunar.
Cand am refuzat categoric,au inventat altceva,au mai adus un contract de munca pe perioada determinata,de o luna de zile,pe care sa-l semnez dupa ce as fi semnat pe cel de desfacerea contractului de munca descris mai sus.Motivatia cu cel de o luna de zile a fost ca sa primesc somaj.
Cum nu am semnat nici de data aceasta,s-au facut presiuni asupra mea,si mi-au spus ca mi se va desface contractul de munca pentru necorespundere profesionala.
Sunt convinsa ca nu-i legala o asemenea procedura,ce ar trebui sa fac pentru a-mi pastra in continuare locul de munca,stiu ca trebuie sa am realizari mai mari,si ma straduiesc sa ating targetul lunar,desi zona noastra este f. saraca,fara locuri de munca,ma refer la jud.Mehedinti,iar preturile practicate de companie au crescut in ultimele 6 luni cu aproape 50%.
Multumesc,sa aveti o zi frumoasa!


Viorica Sandor
 User  Viorica Sandor
a intrebat la 10 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2014
Depuneti o plangere la ITM referitor la presiunile lor de a va concedia. Si mergeti eventual la consiliul pentru combatere a discriminarii cu toate dovezile pe care le aveti, inclusiv inregistrari video sau audio daca exista, pentru ca motivul lor poate avea la baza intrarea in concediu medical iar acest lucru ar trebui cercetat.

Referitor la concedierea pentru necorespundere profesionala, ea trebuie sa fie precedata de o procedura a evaluarii performantelor salariatului vizat. Daca se ajunge totusi la o decizie de concediere o puteti contesta in instanta in 45 de zile de la primirea ei sub semnatura, la tribunalul de care apartineti.

Transformarea CIM din perioada nedeterminata in detereminata nu este legala, e bine sa aveti in vedere si acest aspect.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Viviana Serni Ioana Popa alexei delimart Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024