ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale castigate in instanta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

O persona disponibilizata in perioada 13.04.2010-10.04.2012, (beneficiind de somaj), castiga in instanta repunerea in functia avuta si plata salariilor pentru respectiva perioada. Sentinta este pronuntata in 30 iunie 2011,definitiva si irevocabila la data de 15.03.2012.
Repunerea in functie s-a facut in aprilie 2012, luna in care i s-au calculat si platit drepturile salariale din perioada suspendarii, conform dispozitiei angajatorului din data de 20.04.2012, dispozitie in care se mentioneaza si suma bruta ce i se cuvenea pentru perioada suspendarii, dispozitie de care ia cunostinta persoana la data de 23.04.2013.

Prin urmare angajatorul acorda persoanei la lichidarea lunii aprilie 2012 drepturile salariale ale lunii, plus drepturile castigate prin sentinta, suma bruta depasind 5 salarii medii brute pe economie la acea data.
Avand in vedere Legea 263/2010 Cap. III, art 33. alin (3). Baza lunara de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale prevazuta la alin. (1) si (2) nu poate fi mai mare decat valoarea corespunzatoare a de cinci ori castigul salarial mediu brut.?
Asadar angajatul in luna aprilie 2012 plateste mai putin la CAS fata de salariul brut, beneficiind de un salar net mult mai mare, plus ca trebuia sa restituie indemnizatia de somaj ridicata in perioada suspendarii.
Intrebare?

A fost facuta corect si legal plata integrala la lichidarea lunii aprilie 2012, prin punerea in aplicare a sentintei definitive si irevocabile din martie 2012? Sau trebuie refacute salariile si depuse declaratii rectificative luna de luna pentru perioada suspendarii, contributiile angajatului respectiv ale angajarorului fiind altele, angajatul trebuind sa restituie bani inapoi angajatorului?
Mentionez ca angajatul pe acea perioada nu are pontaj, deci nu are ore lucrate, neavand calitatea de salariat, nu am cum sa ii dau sume fara ore lucrate.

Multumesc anticipat!



Adaugata in: Contributii
Andrei Constantin
 User  Andrei Constantin
a intrebat la 24 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024