ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Solicitare informatii privind acordarea stimulentului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa procedez; fetita mea face 1 anisor in data de 10 mai 2014, iar pe 10 aprilie 2014 ar trebui sa ma intorc la munca (am optat pentru 1 an privind cresterea copilului). Am un "feeling" ca angajatorul ar vrea sa scape de mine (stiu ca nu are voie 6 luni, dar asta vad eu cum o rezolv) si ca sa fiu sigura ca pot depune in timp dosarul pentru acordarea stimulentului, am sa solicit reluarea activitatii incepand cu 01 aprilie 2014. In cazul in care angajatorul refuza sa-mi dea decizia de reluare a contractului pana la data de 10 aprilie 2014, data la care ar trebui sa incep activitatea, poate depune sotul meu cererea de acordare a stimulentului? Cererea de acordare a stimulentului trebuie depusa pana la data implinirii a 11 luni de la nastere?
Sper ca m-am facut inteleasa cu privire la solicitarea mea :)

Multumesc frumos pentru raspunsul d-voastra!

I Irina
 User  I Irina
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
I Irina
 User I Irina
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2014
Buna ziua!
Imi cer scuze pentru insistenta, dar as avea nevoie se un raspuns urgent.
Va multumesc pentru intelegere si raspuns.
Cu stima,
Cristina Ivan
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
I Irina
 User I Irina
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2014
Buna ziua!
Mai am o intrebare, va rog frumos: in perioada in care iei stimulentul de insertie, pana face copilul 2 ani, angajatorul nu are voie sa se "apropie" de tine/ sa te dea afara? Stiu ca asa era legea, dar mai nou am auzit ca nu mai este valabila aceasta lege. Imi puteti spune unde gasesc aceasta informatie, cum ca nu mai este valabil?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului I Irina la 03 Feb. 2014
Ca sa beneficiati de stimulent de insertie trebuie sa reveniti in activitate inainte ca fetita dvs sa implineasca un an. Altfel pierdeti acest drept, asa prevede legea. Daca respectati aceasta limita si depuneti dosarul conform celor precizate, veti primi stimulent, pe baza veniturilor profesionale realizate pe toata durata acordarii lui. Daca reveniti dupa ce copilul implineste deja un an, nu mai puteti beneficia de stimulent de insertie.

Aceasta suma este una fixa, 500 lei / luna, indiferent de nivelul veniturilor profesionale realizate, si se acorda pana la varsta de 2 ani, atat timp cat le realizati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
I Irina
 User I Irina
a raspuns userului I Irina la 03 Feb. 2014
Buna ziua!
Imi cer scuze ca revin, dar am nevoie sa-mi confirmati daca este bine ceea ce am scris....sau nu, ca sa stiu ce am de facut.
Va multumesc pentru raspuns!
O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
I Irina
 User I Irina
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Ian. 2014
Ca sa fiu sigura ca am inteles: chiar daca nu sunt de acord sa revin mai devreme de 11 luni (01 aprilie cum as vrea eu), iar incepand cu 10 aprilie sunt obligati s-o faca, am termen 60 zile incepand cu 10 aprilie sa-mi depun dosarul? Cineva mi-a spus ca trebuie depus pana la implinirea celor 11 luni, ca sa beneficiez de acest stimulent.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Stimulentul este un venit care se cuvine persoanei care a optat pentru CIC si revine la lucru mai devreme de termenul mentionat in cerere, deci dvs in cazul de fata puteti lua stimulent.

Sotul dvs, daca indeplineste conditiile de acordare a CIC, va trebui sa efectueze minim o luna durata totala pentru care ati optat. In caz contrar se va retine indemnizatia aferenta unuei luni, iar acest drept nu este unul transferabil. Vedeti art. 11 din OUG 111/2010.

Angajatorul nu ar trebui sa va refuze revenirea la lucru, ar insemna ca va refuza dreptul la stimulent si nu prea este corect si nici legal.

Cererea o puteti depune si in ziua urmatoare celei in care va intoarceti la lucru. Dreptul se va acorda din ziua revenirii, daca depuneti cererea si dosarul necesar in maxim 60 de zile de la acea data.

Alte intrebari despre Contributii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Marius Ion adriana iancu Ioana Popa George Andreescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024