ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare spor vechime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa ma lamuriti daca mi se poate acorda sporul de vechime peste 3 ani, daca sunt detasata de la o firma particulara la o institutie de stat si cum ar trebui sa procedez. Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Mirela Spinu
 User  Mirela Spinu
a intrebat la 02 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Scuze ,s-a strecurat o mica greseala sau legat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Pentru a beneficia de spor de vechime la institutia la care lucrati , recomand sa prezentati la departamentul de resurse umane o adeverinta de la angajatorul expeditor. din care sa rezulte vechimea in munca. Sporul de vechime se acorda cu data de intai a lunii urmatoare prezentarii adeverintei. Totusi dumneavoastra , e bine sa stiti daca s-au pastrat drepturile din CIM de la angajatorul erxpeditor s-au v i s-au acordat drepturi mai favorabile de la institutia unde prestati activitatea.
Art. 47 din codul muncii republicat
1 Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
2 Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
3 Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
4 Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
5 In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. 1 si 2, salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2012
Salariatii detasati se supun acelorasi prevederi din contractul colectiv de munca, regulament intern sau legi speciale ca si salariatii incadrati la societatea unde acesta a fost detasat. Astfel daca angajatorul la care sunteti detasat va plateste drepturile salariale iar la nivelul institutiei salariatii comparabili beneficiaza de acest spor, atunci ar trebui sa il primiti si dumneavoastra cat timp va aflati acolo. Daca insa drepturile salariale sunt platite de angajatorul care a dispus detasarea atunci sporul de vechime se acorda daca acest lucru este prevazut in contractul colectiv la nivel de unitate sau ramura sau in contractul individual de munca. Altfel, angajatorul nu este obligat sa plateasca acest spor. Insa nu se acorda cu 3 ani mai tarziu, in mod normal se acorda in perioada respectiva.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Marius Ion adriana iancu Viviana Serni G Stancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024