ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


afecteaza zilele de concediu fara salar 5zile/luna indemnizatia de maternitate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As avea neveoie de putin ajutor de la dumneavoastra. Sotia mea a ramas insarcinata si in luna decembria 2012 o sa nasca. Ea a fost angajata in perioada 10.2010 – 03.2012 la o anumita firma X 8ore/zi. In luna martie 2012 si-a dat demisia de la firma X si s-a angajat la o alta firma Y cu program de 4 ore/zi. De la incetarea activitati la firma X si angajarea la firma Y are intrerupere de 2 zile. In lunile noiembrie, decembrie 2011 si ianuarie si februarie 2012 a fost trecuta cu 5 zile pe luna concediu fara salar.
Intrebarea mea este daca ne afecteaza zilele de concediu fara salar 5 zile/luna si cele 2 zile dintre cele doua angajari la primirea indemnizatiei de maternitate 600 ron sau 75% din venit si alocatia copilului 200 ron?
A doua intrebare ar fi daca nu incurca faptul ca acum este angajata numai cu jumate de norma 4 ore/zi.
Daca ne afecteaza imi puteti spune va rog ce este de facut?
Multumesc anticipat.


Andrei Daniel Tivadar
 User  Andrei Daniel Tivadar
a intrebat la 10 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2012
Cele doua perioade de intrerupere mentionate de dvs nu vor afecta indemnizatia pentru crestere copil. Alocatia de stat pentru copil se acorda si daca salariata nu beneficiaza de indemnizatie, acela este un drept al copilului si care nu depinde de indemnizatia / veniturile mamei sau ale persoanei care solicita dreptul la concediu insotit de indemniziatie.

Norma de munca nu este relevanta, indemnizatia calculandu-se pe baza veniturilor profesionale, nete, din ultimele 12 luni anterior nasterii copilului si pentru care s-a platit impozitul pe venit de 16%. Daca persoana care solicita acordarea concediului insotit de indemnizatie a realizat mai mult venituri simultane, se vor lua in considerare toate acele venituri la stabilirea cuantumului indemnizatiei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale