ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am vreo sansa de a-mi primi drepturile salariale ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat in perioada 24.06.2010-11.07.2011 la o firma. Nu am primit drepturile salariale pe perioada 01.05.2011-11.07.2011( salariu si concediu de odihna ), dupa multe insistente de-a lungul timpului. Administratorul firmei lucreaza acum in cadrul firmei cumnatului sau. Totul era in familie. Accesand net-ul, intamplator, am citit ca-mi mai pot recupera banii in decurs de 3 ani. Intre timp, firma s-a desfiintat ( era o societate pe actiuni). Acum o saptamana, am facut reclamatie la ITM si la Tribunal pt recuperarea banilor. La dosar am depus copie din Carnet de Munca, copie Adeverinta pentru perioada lucrata, copie Decizia desfacere CIM prin demisie, copie C.I.
Azi am primit din partea tribunalului o comunicare prin care ma invita sa depun la dosar ,, documentele solicitate si inscrisurile doveditoare (...) conform art 150 NCPC ''. La ce acte se refera? Cum pot justifica de neprimirea drepturilor pe perioada respectiva? Pot sa cer firmei copie dupa statele semnate sau ... habar n-am! Poate ma ajutati! Multumesc!


Severin Sorin
 User  Severin Sorin
a intrebat la 26 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2013
Da, este adevarat. Dreptul la actiune se prescrie in 5 ani de la data datoriei, deci inca puteti recupera acele sume. Si da, puteti depune state de plata, copii. Este vorba de Noul Cod de Procedura Civila (NCPC), art. 150. Daca salariul il primeati pe card prin virament bancar, extrasele de cont pot face dovada ca nu ati primit banii in timpul respectiv. Totodata, puteti cere fise fiscale de la angajator. Incercati sa vorbiti si cu un avocat, daca aveti unul cu atat mai bine.

De asemenea, puteti obtine adeverinte cu stagiile de cotizare de la casele de asigurari, si adeverinta de la ANAF ca sa vedeti si ce a declarat si virat de fapt angajatorul.

Art. mentionat de instanta in raspuns prevede astfel:

Art. 150

?nscrisurile anexate

(1) La fiecare exemplar al cererii se vor alătura copii de pe ?nscrisurile de care partea ?nţelege a se folosi ?n proces.
(2) Copiile vor fi certificate de parte pentru conformitate cu originalul.
(3) Se vor putea depune ?n copie numai părţile din ?nscris referitoare la proces, urm?nd ca instanţa să ordone, dacă va fi nevoie, ?nfăţişarea ?nscrisului ?n ?ntregime.
(4) C?nd ?nscrisurile sunt redactate ?ntr-o limbă străină, ele se depun ?n copie certificată, ?nsoţite de traducerea legalizată efectuată de un traducător autorizat. ?n cazul ?n care nu există un traducător autorizat pentru limba ?n care sunt redactate ?nscrisurile ?n cauză, se pot folosi traducerile realizate de persoane de ?ncredere cunoscătoare ale respectivei limbi, ?n condiţiile legii speciale.
(5) Dispoziţiile art. 149 se aplică ?n mod corespunzător.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024