ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Calcul ore garda


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt medic si va rog sa ma ajutati cu calculul orelor de garda care am inteles ca s-ar calcula in functie de salariul de baza. Salariul de baza 2070 lei la care se aplica un spor de 54,4%. Multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Anca C
 User  Anca C
a intrebat la 15 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului anca c la 18 Aug. 2013
Din pacate acest lucru l-am inteles din intrebarea initiala, cu parere de rau. Poate aveti dreptate.

E foarte importanta si in ce fel de institutie lucrati, daca sunteti in institutie bugetara atunci salarizarea se face in functie de legea salarizarii unitare, unde sistemul de calcul este diferit de cel privat, incadrarea pentru nivelul salarial fiind facuta in functie de grad, vechime etc. iar sporuri nu se acorda decat in anumite situatii, fiind vorba de fonduri publice insuficiente.

Dna Ganea v-a redat articolele referitoare la calculul orelor de garda, din Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 870/2004 referitor la unitatile din sectorul public, modificat prin Ordin nr. 1067/2012.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului anca c la 16 Aug. 2013
ARTICOLUL 42

(1) Orele de garda nu sunt considerate ore suplimentare si nici cumul de functii.
(2) Orele de garda nu constituie vechime in munca si in specialitate.
(3) Orele de garda efectuate in afara programului normal de lucru si salarizate conform prevederilor prezentului regulament se includ in veniturile salariale brute lunare in functie de care se determina numarul de puncte realizat in fiecare luna, pe baza carora se determina cuantumul pensiei.

ARTICOLUL 43

Este interzis medicilor care sunt de garda sa paraseasca unitatea sanitara pe durata serviciului de garda.
ARTICOLUL 44

(1) Programul garzilor la nivelul fiecarei unitati sanitare se intocmeste lunar de conducerea sectiilor, laboratoarelor si compartimentelor respective si se aproba de conducerea unitatii sanitare.
(2) Schimbarea programului aprobat prin graficul de garda se poate face numai in situatii cu totul deosebite, cu avizul medicului sef de sectie sau laborator si cu aprobarea conducerii unitatii sanitare.

ARTICOLUL 45

Orele de garda prestate conform prezentului regulament, precum si chemarile de la domiciliu se consemneaza in mod obligatoriu intr-o condica de prezenta pentru activitatea de garda.

ARTICOLUL 46

(1) Plata orelor de garda se face in functie de tariful orar determinat in baza salariului de baza individual, corespunzator gradului profesional in care sunt confirmati prin ordin al ministrului sanatatii.
(2) Pentru medicii care beneficiaza de salarii de merit tariful orar se va determina luand in calcul si salariul de merit intrucat face parte din salariul de baza.
(3) Medicii care ocupa o functie de conducere si beneficiaza de indemnizatie de conducere, la determinarea tarifului orar pentru garzile efectuate in afara programului normal de lucru, indemnizatia de conducere nu se ia in calcul.

ARTICOLUL 47

Conform prevederilor din Hotararea Guvernului nr.561/2000, garzile efectuate pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in zilele de repaus saptamanal, zilele de sarbatori legale si in celelalte zile in care potrivit dispozitiilor legale nu se lucreaza se salarizeaza cu un spor de pana la 100% din tariful orar al functiei de baza. Procentul concret al sporului se aproba de conducatorul unitatii.

ARTICOLUL 48

(1) Chemarile de la domiciliu se consemneaza in condica de prezenta pentru activitatea de garda, se considera ore de garda si se salarizeaza in functie de tariful orar determinat pe baza salariului de baza individual.
(2) Se considera ore de garda numai orele efectiv prestate in unitatea sanitara in care s-a efectuat chemarea de la domiciliu.

ARTICOLUL 49


Orele de garda se calculeaaza in functie de tariful orar determinat din salariul de incadrare.Pentru luna iulie de exemolu 2070/184=11,25 lei
Nr orelor de garda efectuate in luna iulie se inmulteste cu acest tarif.












Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca C
 User Anca C
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Aug. 2013
Nu ati fost atenta ce am scris eu. Sporul e una iar garzile cu totul altceva. Sporul acesta il primesc si fara sa fac vreo garda. E pentru conditii deosebite de munca. Eu am intrebat cum se calculeaza ora de garda, nu cum se aduna sporul la salariul de baza
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Aug. 2013
Daca salariul de baza este 2070 iar sporul se calculeaza la acest salariu, atunci:

2070 x 54,4% = 1115, sporul pentru orele de garda.
= salariul brut: 2070 + 1115,2 = 3185,2 lei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion violeta Georgescu alexei delimart George Andreescu Radu Anton G Stancu