ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt drepturile mele in cazul unei demisii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt angajata la o firma din Braila si de 2 luni nu am primit salariile. In aceasta perioada am cautat un alt loc de munca, am gasit si acum sunt in punctul de a-mi da demisia. Nu as vrea sa mai stau in preaviz. Am dreptul sa nu stau in preaviz in situatia in care conducerea nu este de acord ? Tinand cont ca nu am fost platita 2 luni?
- Daca am deja 120 de ore suplimentare neplatite si nici nu mi-au dat zile libere in contul acestor ore, le pot folosi in contul zilelor de preaviz si sa stau acasa acele zile pana imi incheie contractul de munca? Daca nu vor sa renunte la preaviz?
- Daca imi accepta demisia fara preaviz sunt obligati sa-mi plateasca orele suplimentare? La noi in socetate nu se platesc orele suplimentare, ci se dau libere.
Multumesc.

Gabriela Sfrijan-penciu
 User  Gabriela Sfrijan-penciu
a intrebat la 15 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Miru
 User Marian Miru
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Iun. 2012
Daca am gasit un alt loc de munca cum pot recurge la demisia fara preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iun. 2012
Drepturile salariale ramase restante ar trebui platite cel tarziu la incetare. La fel, daca aveti zile de concediu de odihna ramase neefectuate la incetarea CIM, acestea vor fi platite de catre angajator la lichidare sau odata cu plata celorlaltor drepturi salariale ramase.

Daca in cadrul societatii orele suplimentare se compenseaza cu timp liber si ati beneficiat de acesta atunci se considera compensate. In cazul in care nu au fost compensate nicicum, iar dupa incetare raman astfel, in opina mea angajatorul ar trebui sa vi le plateasca in mod corespunzator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iun. 2012
Da, puteti inceta fara preaviz, ca urmare a nerespectarii clauzelor contractuale de catre angajator. Mentionati in demisie acest aspect precum si clauzele nerespectate de acesta, in ce consta ele. Articolul din Codul muncii care va ajuta in acest sens este 81 alineatul 8, pe care il puteti mentiona in decizie.

Art. 81
8 Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024