ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce alte drepturi salariale mai putem obtine inafara de salariul de incadrare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-o primarie dintr-o comuna si pana acum nu am avut parte de nici un spor sau stimulente, sau cum vreti sa le spuneti, motivarea sefiilor fiind : nu avem bani! sau Adu-mi temei legal....
personalul a inceput sa plece iar sarcinile lor au fost preluate "temporar" de alti colegi pana se pot face angajari, fara a fi renumerari sau stimulati pentru sarcinile preluate temporar, care de multe ori devin definitive.
am rugaminte de a-mi spune daca noi angajati, atat contractuali cat si functionari publici, putem cere alte drepturi salariale(sporuri, stimulente, premii etc) si care sunt temeile legale prin care le putem cere?

Luciana Tataru
 User  Luciana Tataru
a intrebat la 04 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luciana Tataru
 User Luciana Tataru
a raspuns userului adriana iancu la 05 Dec. 2014
Sunt de acord cu d-vs cu cele spuse sus, dar in OUG 103/2013 la art.1 alin.(2) ?n anul 2014, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de ?ncadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2013, ?n măsura ?n care personalul ?şi desfăşoară activitatea ?n aceleaşi condiţii. Cam asta este scuza lor ca daca nu am primit nimic pana in decembrie 2013, nimic nu primim nici in anul 2014. deci, putem cere pentru anul 2015, daca nu mai apare vreo oug......ca aia din 2013.
A-si veni aici cu o noua intrebare: Se poate aplica legea 94/2014 cu privire la acordarea de tichete de vacanta pentru anul 2015, daca nu am primit niciodata? Sau bani de tinuta?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2014
Salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice
Art. 9 din Legea 284/2010 prevede ca sistemul de salarizare reglementeaza remunerarea personalului din sectorul bugetar in raport cu responsabilitatile postului, munca depusa, cantitatea si calitatea acesteia, importanta sociala a muncii, conditiile concrete in care aceasta se desfasoara, rezultatele obtinute, precum si cu criteriile prevazute la art. 5 lit. c) din lege.
Conform prevederilor art. 22 din Legea 284/2010 suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024