ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu post-natal neplatit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt in concediu post-natal incepand cu luna Martie, iar angajatorul a refuzat sa-mi plateasca concediu pentru luna Aprilie, cu toate ca era semnat si vizat corespunzator, pentru ca constat acum ca concediile medicale pe care le-am avut in lunile ianuarie si februarie nu au fost semnate. Tin sa precizez ca eu am mers la servici pana la sfarsitul lunii februarie, fiind insarcinata in luna a noua.
Risc sa nu primesc banii nici pentru luna Mai la termen pentru ca nu se accepta ca sotul sa-mi semneze concediile iar eu nu pot ajunge in timp util, mi s-a spus ca banii ii voi primi numai dupa ce ajung personal sa semnez concediile medicale anterioare.
Are angajatorul dreptul de a nu imi plati concediile post-natale, daca acestea sunt in regula, mai ales ca pentru primul concediu post-natal, pe luna martie, am primit banii.
Angajatorul poate fi sanctionat daca obligatiile salariale nu sunt indeplinite la termen?

Multumesc anticipat tare mult pentru ajutor!


Adaugata in: Drepturi salariale
Florentina Malaescu
 User  Florentina Malaescu
a intrebat la 30 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2012
Indemnizatia pentru concediul de maternitate este suportata integral de FNUASS, si nu din bugetul salarial al angajatorului. Intr-adevar, acesta plateste indemnizatia de concediu si isi recupereaza banii ulterior. Nu imi dau seama care este implicarea sotului dvs in semnarea concedilului medical. Intr-adevar, el nu poate semna astfel de documente in numele dvs. In unele situatii il puteti imputernici, prin imputernicire intocmita la notariat. Insa fara aceasta el nu are dreptul sa semneze in numele dvs.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024