ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul medical pana la urma reduce zilele de concediu de odihna?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt si eu interesata daca, in cazul in care am fost in concediu medical timp de aproximativ 5 luni, mi se taie din zilele de concediu de care ar fi trebuit sa beneficiez daca as fi lucrat?
Am fost angajata cu 01.07.2011 la firma respectiva si am incetat cu 12.06.2012; in contract aveam trecute 22 de zile de concediu pe an, firma nu are CCM.
Multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Adriana Pelcaru
 User  Adriana Pelcaru
a intrebat la 06 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Judecand dupa prevederile Directivei 2003/88/CE a Parlamentului European, zilele de concediu medical teoretic nu ar afecta zilele de concediu de odihna, nu ar trebui sa reduca numarul lor. In practica insa putini angajatori cunosc aceste prevederi drept care se aplica prevederile din Condul mucii republicat conform carora concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. Concediul medical reprezinta perioada nelucrata, motiv pentru care se tinde spre reducerea numarului de zile de concediu de odihna ca urmare a acordarii concediului medical. Insa in cazul dvs este vorba de o perioada destul de mare, caz in care acordarea concediului integral pentru perioada de 7 luni lucrate, respectiv 22 de zile, ar putea fi interpterata drept incorecta de catre ceilalti angajati din cadrul companiei, ei primit aproximativ acelasi concediu pentru o perioada mult mai mare lucrata.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024