ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se pot obtine drepturile salariale pentru orele lucrate suplimentar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se pot obtine drepturile salariale pentru orele lucrate suplimentar (neplatite) in anii 2013-2014 . Mentionez faptul ca sunt platite doar un numar de ore, calculat in functie de nr.de zilele lucratoare din luna respectiva, fara zile de sambata, duminica si sarbatori legale inmultit cu 8 ore. Exemplu: in luna octombrie 2014 sunt pontate 200 ore iar platite 160ore, in fiecare luna a unui an raman neplatite un numar de ore cuprins intre 8 si 40.
Mai sunt si orele lucrate in zilele de sambata,duminica si sarbatori legale care nu sunt platite cu sporul de 75%. Doar o parte din ele sunt platite ca ore din zile normale de lucru, (nr. necesar atingerii a 160-168ore, in fuctie de luna respectiva).

Adaugata in: Drepturi salariale
A. Balaban
 User  A. Balaban
a intrebat la 09 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2015
In primul rand faceti sesizare catre ITM . Sesizarea poate fi facuta direct sau in scris si este o operatiune scutia de taxa. Aceasta sesizare trebuie să contia numele complet al reclamantului, codul numeric personal, adresa completa, datele de identificare ale angajatorului insotite de adresa locurilor in care acesta isi desfasoara activitatea. Referirile din sesizare trebuie să contina ziua, luna si anul, iar informatiile trebuie sa fie cat mai concise si solicitarile sa fie clar precizate.
In al doilea rand aveti la dispozitie si instanta de judecata. Puteti depune o cerere de chemare in judecata la instanta competenta (Tribunalul de domiciliu). Aveti la dispozitie trei ani de zile de a apela la instanta pentru recuperarea drepturilor salariale restante.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024