ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Disponibilizare Posta Romana


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Am o vechime in munca de 7 ani in cadrul Postei Romane, din care timp de 2 ani am fost pensionata pe caz de boala in conditiile in care am muncit in cadrul companiei 4 ore / zi. Cum si in ce conditii pot beneficia de salarii compensatorii?
Va multumesc anticipat pentru atentie!

Radu Vasilica

Vasilica Radu
 User  Vasilica Radu
a intrebat la 23 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ramona Ariton
 User Ramona Ariton
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Sep. 2013
Buna ziua.Mama mea lucreaza tot la Posta Romana,are o vechme de 21 de ani.Spuneti-mi va rog daca in cadrul acestei ordonante ,respectiv articolul 4 ,se regasesc si persoanele a caror posturi nu au fost disponibilizate dar au suferit modificari de norma si de reorganizare in urma acesor disponibilizari.Doresc sa stiu daca mama mea refuza semnarea actului aditional cu reducere a normei ar putea fi disponibilizata tot in baza acestei ordonante? Ma refer daca ar beneficia si ea de salarii compensatorii? Va intreb deoarece a fost indrumata sa nu semneze acel act aditional ,astfel ar fi pusa si ea pe lista de disponibilizari.ceeea ce si-ar dori de astfel .

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2013
In conditiile in care in CCM la nivel de unitate este prevazuta acordarea saariilor compensatorii pentru concediere pe motive neimputabile salariatului, si intervine o astfel de concediere. Tototadata salariile compensatorii se pot acorda in cazul in care intervine un plan de concediere colectiva, caz in care se pot aplica prevederile OUG 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare, in conditiile prezentate la art. 4.

Art. 4
(1) Pot beneficia de prevederile prezentei ordonante de urgenta numai persoanele care au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu operatorii economici prevazuti la art. 1 cu cel putin 36 de luni inainte de data concedierii.
(2) Beneficiaza de prevederile prezentei ordonante de urgenta si persoanele care:
a) au fost preluate de operatorii economici dintre cei prevazuti la art. 1, in baza actelor normative in vigoare, daca au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu operatorii eocnomici de la care au fost preluate in perioada prevazuta la alin. (1);
b) au fost preluate de operatorii economici rezultati in urma divizarii sau a altor forme de reorganizare a operatorilor economici prevazuti la art. 1, daca au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu operatorii economici supusi divizarii sau altor forme de reorganizare, in perioada prevazuta la alin. (1).

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024