ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


dreptate sau discriminare privind orele lucrate simbata si duminica???


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara !
Suntem un colectiv care lucram la un centru de ingrijire si asistenta a persoanelor cu dizabilitati aflat in subordinea directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului (DGASPC) care la rindul sau este in subordinea CONSILIULUI JUDETEAN,( drept care ne consideram bugetari).
Intrbarea noastra se refera la faptul ca este corect sau NU, (si daca nu ce putem face) ca pentru zilele lucrate in weeckend si de sarbatori legale sa fim recompensati doar cu zile libere luate peste saptamina? (1 zi lucrata duminica =1 zi libera normala peste saptamina) ?
Spre exemplu ziua de sf. Andrei (care a fost si zi de duminica si zi de sarbatoare legala) = 1 zi libera luata peste saptamina ( fara asazisul spor de weeckend sau alt spor in bani sau in zile libere suplimentare)?
Centrul la care lucram a fost dat in folosinta in acest an, si beneficiarii cu care a fost ,,populat" sunt adusi de la un alt centru mai vechi si care era prea aglomerat.
Unitatea de la care au fost adusi apartine de aceeasi DGASPC, si angajatii de acolo beneficiaza de zile libere suplimentare pentru zilele lucrate in weekend si in zilele de sarbatori legale (pe linga faptul ca au sporuri mult mai mari fata de noi).
La fel ca si angajatii altor unitati, tot bugetare, spitale spre exemplu, care pentru 8 ore lucrate in ziua de CRACIUN primesc doua zile libere (NU UNA CA SI NOI), nu ar fi corect ca si noi sa beneficiem de aceleasi drepturi???

MULTUMIM !!!


Constantin Cuc
 User  Constantin Cuc
a intrebat la 11 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Constantin Cuc
 User Constantin Cuc
a raspuns userului adriana iancu la 17 Dec. 2014
Va multumim pentru un raspuns, dar suntem la fel de nedumeriti ca si inainte!!!
In primul rind, nu ni se pot acorda doua zile libere consecutive pentru ca personalul este insuficient!!!
In al doilea rind prin ,, timp liber in urmatoarele 30 de zile sau cu un spor la salariu de 100% din salariul de baza" sa intelegem ca pe linga zilele libere pe care le au angatii care lucreaza doar de luni pina vineri mai avem dreptul la timp liber suplimentar, sau bani in plus???
Sunt unele institutii care pentru ca angajatii lucreaza simbata si duminica sau in zile de sarbatoare legala ofera plata dubla a acestor ore, sau plata normala a unei zile de lucru , dar mai acorda inca o zi libera in plus pentru sacrificiul de a nu sta cu familia in aceste zile!
Cu tot respectul, va rugam daca se poate sa fiti mai expliciti (sa vorbiti pe limba oamenilor de rind , nu in termeni de avocat), pentru ca am citit pe acest site nenumarate intrebari si raspunsuri dar la intrebari asemanatoare cu a noastra nici unul nu este clar lasind la latitudinea fiecaruia sa inteleaga ce vrea !
Putem intelege pina la urma ca angajatorul poate sa considere o zi de DUMINICA sau de SARBATOARE LEGALA egala cu o zi normala de lucru!!! (asa cum se intimpla la institutia la care lucram DGASPC).
In alta ordine de idei ,unde trebuie sa ne adresam pentru a citi ce drepturi sunt stipulate in contractul coectiv de munca?

VA MULTUMIM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Dec. 2014
Repausul saptamanal se acorda de regula sambata si duminica.Daca se lucreaza in aceste zile se acorda alte doua zile consecutiv si cu un spor la salariu potrivit contractului colectiv de munca.
Sarbatorile legale sunt zile nelucrtoare. cestea se compenseaza cu timp liber in urmatoarele 30 de zile sau cu un spor la salariu de 100% din salariul de baza.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni G Stancu George Andreescu Radu Anton Gratiela Petrescu adriana iancu