ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi concediu si indemnizatie concediu la cumul de functii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
o persoana incadrata cu 2 contracte de munca la acelas angajator pe perioada nedeterminata , unul pe functia de baza ca fochist cu norma intreaga si unul pe 1/2 norma cumul pentru functia de paznic .
Care sunt drepturile de concediu si indemnizatie concediu pe functia de 1/2 paznic - cumul

Adaugata in: Drepturi salariale
Gabriela Tabacila
 User  Gabriela Tabacila
a intrebat la 21 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 25 Mar. 2014
In unele domenii si chiar institutii exista acte normative specifice care stabilesc aceasta regula. Problema este destul de controversata, pentru ca la nivelul juristilor parerile sunt cat se poate de impartite. Pentru unele unitati bugetare se aplica inca HG 250/1992, desi intre timp au aparut alte cadre legale si aceasta nu a mai fost actualizata.

Am sa indraznesc sa imi exprim strict o apreciere personala, si anume ca atat timp ca in HG sau lege specifica nu apare o prevedere speciala, CO ar trebui acordat, simultan, pentru ambele contracte,cu plata indemnizatiei asa cum spuneti si dvs., dar este doar o opinie personala. Recomand si sfatuirea cu jurtistul firmei inainte de punerea in aplicare a procedurii. Pentru ca apar noi decizii sau acte normative destul de frecvent, inclusiv aceste decizii CCR.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 25 Mar. 2014
Repet, exista o decizie CCR adica a Curtii Constitutionale, care prevede ca se acorda CO numai pentru functia de baza. Daca acordati CO numai pentru un contract, nu platiti indemnizatiei pentru doua. Aveti grija la actele normative.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Mar. 2014
Sunt doua probleme si anume; dreptul de concediu de odihna fizic ca nr de zile si dretul la indemnizatie de concediu.Corect, concediul nu poate fi dat decat o singura data pentru ca altminteri nu isi atinge scopul de refacere a capacitatii de munca a salariatului nu poate lucra pe un contract si sa fie in concediu de odihna pe celalat contract siindemnizatia de concediu Aceasta trebuie acordata salariatului pentru cele doua contracte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2014
In cazul in care cumulul de munca este realizat la acelasi angajator, se va acorda CO numai pentru functia de baza. Acest lucru este preciza in Decizia CCR nr. 756/2012.

Altfel stau lucrurile in cazul in care cumulul de functii este derulat in unitati diferite, prin contacte incheiate cu angajatori diferiti, unde nu exista niciun fel de precizare nici din partea CCR si nici din punct de vedere legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2014
Cand face cerearea de solicitare a concediului de odihna va primi iindemnizatia de concediu de odihna cumulat pe cele doua contracte.Indemnizatia de concediu pe fiecare contract se calculeaza in conditiile de la art 150 din codul muncii.Deci va fi trecut pe pontaj in concediu de odihna simultan pe cele doua contracte.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024