ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

M-am intors in tara de o saptamina din Portugalia unde am lucrat detasat de o firma romaneasca. Inainte de plecare am semnat un contract in care se specifica faptul ca mi se va plati in tara un salariu de 840 lei de care nu a beneficiat pe perioada de 6 luni cat am lucrat, plus o diurna de 900 euro de care nu am beneficiat niciodata in intregime, la un program de 10 ore, de luni pana vineri, iar sambata minim 6 ore.

Cand am solicitat sa ni se ia bilete pentru a ne intoarce acasa, firma a trimis la responsabilul punctului de lucru un comunicat sau o conventie pe care nu am semnat-o, precum ca daca plecam fara preaviz de 20 zile lucratoare, firma nu ne mai plateste diurna aferenta lunii lucrate in portugalia, doar un salariu de 840 lei, nici macar plata afernta concediului. Astazi am primit decizia de incetare a contractului de munca in baza art. 55 lit b), desi eu nu a solicitat asta. Este corect?

Dumitru Cristian Paici
 User  Dumitru Cristian Paici
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Nimic din ceea ce relatati nu este corect, iar pentru incetarea cu acordul partilor nu puteti primi pur si simplu o decizie, fara ca dvs sa semnati sau sa solicitati un acord de acest tip. Plus ca nu vi s-au acordat drepturile salarile cuvenite. Ce puteti face in acest punct este sa actionati angajatorul in instanta de judecata, din pacate numai astfel puteti recupera drepturile salariale neacordate la timp si puteti solicita verificarea legalitatii incetarii de catre instanta. Este clar ca angajatorul a incalcat flagrant legislatia muncii insa fara ajutorul instantei nu prea aveti cum sa va faceti dreptate.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024